Schenken of nalaten aan de Nierstichting

Schenken of nalaten aan de Nierstichting

De persoonlijke keuze van: Ria en Jan Lauwerijssen

 

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Helaas zijn gezonde nieren niet voor iedereen vanzelfsprekend. Jan en Ria kunnen daarover meepraten.

 

Jan Lauwerijssen kreeg in 1996 te horen dat hij cystenieren had (een erfelijke nierziekte). Hierdoor maakte hij voor het eerst kennis met het werk van de Nierstichting. Dit is erop gericht om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Onder andere via voorlichting, patiëntinformatie en wetenschappelijk onderzoek. Gezonde nieren voor iedereen, dát is het uiteindelijke doel.

 

nierstichtingErfelijk belast

In 2017 werd zijn tweede nier verwijderd. Ria: ‘Die woog zeven kilo. Zeven!’ Jan: ‘De eerste nier moest er al twee jaar eerder uit, die drukte te veel op mijn andere organen.’ Jan, inmiddels met een donornier van een oud-collega, krijgt soms verzoeken van zijn nefroloog om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Hij weet: medisch onderzoek is uiteindelijk de enige weg naar genezing. Is het niet voor Jan zelf, dan wel voor nierpatiënten in de toekomst. Jan: ‘Het zou toch mooi zijn als organisaties zoals de Nierstichting de middelen ter beschikking hebben om die onderzoeken te laten uitvoeren?’

Werk voortzetten

Jan en Ria zouden graag willen dat er in de toekomst helemaal geen nierziekten meer zijn. Maar die droom is ver weg. Jan: ‘Ik hoop bij elk onderzoek dat ze iets ontdekken, een stapje verder komen. Iedereen heeft recht op houvast. Voor mij is het niet meer relevant. Maar voor nierpatiënten van later wél. De Nierstichting moet haar werk kunnen voortzetten, de noodzakelijke onderzoeken kunnen doen.’ Voor Jan en Ria is de innovatieve kracht van de Nierstichting een belangrijke reden om het goede doel op te nemen in hun testament.

Ruimte voor onderzoek

Als Nierstichting herkennen we ons in de droom van Jan en Ria. We willen niet alleen nierpatiënten en hun naasten ondersteunen, maar ook artsen en wetenschappers de kans geven stappen te zetten. Zodat zij de noodzakelijke onderzoeken kunnen uitvoeren die uiteindelijk moeten leiden tot het kunnen genezen van nierziektes. Dat kunnen we niet alleen. De Nierstichting ontvangt geen subsidie van de overheid en heeft elke vorm van steun, gift of nalatenschap hard nodig.

 

Het levensverhaal van Jan en Ria en meer informatie over het werk van de Nierstichting leest u in Voortleven Magazine.

Meer weten?

Overweegt u ook iets te schenken of na te laten aan de Nierstichting maar wilt u eerst meer weten? Vraag dan het Voortleven Magazine gratis aan via nierstichting.nl/voortleven. Of neem contact op met onze relatiemanager Cornelie van Zijtveld. U kunt haar bellen op 035-697 80 00 of mailen via cornelievanzijtveld@nierstichting.nl.

 

 

nierstichting

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!