Het gevoel van een goede pasvorm met SenSura Mio

Het gevoel van een goede pasvorm met SenSura Mio

– advertorial –

 

”Het is zo elastisch. Soms vergeet ik dat ik een stoma heb.”

Line, stomadrager

 

Line heeft als gevolg van darmkanker een colostoma sinds 2012. “Soms moet ik mezelf eraan herinneren dat ik een stoma heb. Ik denk er niet eens aan. Het stomamateriaal laat niet los en volgt al je bewegingen. Zitten, staan, hurken en liggen. En geloof mij: met 3 kleinkinderen ben je altijd in beweging! Ik voel mij iedere dag zeker en dat betekent veel.”

 

Maart is de darmkankermaand. Darmkanker kan één van de redenen zijn dat u een stoma krijgt. Bij een stoma verlaat ontlasting of urine het lichaam via een opening in de buik. Als u een stoma krijgt of heeft, kan dat een grote impact op uw leven hebben. Omgaan met de veranderingen na een stomaoperatie kan een heuse uitdaging zijn.

SenSura MioUw leven weer oppakken na uw herstel

Met een stoma kunt u heel veel dingen in uw gewone, dagelijks leven (weer) doen. Werken, reizen, sporten, uitgaan. Soms betekent het dat u het (eerst) misschien wat anders moet doen of dat u rustig begint. Dat geeft niet, en is heel normaal. Het gaat erom dat u een manier vindt die voor u prettig is.

Een passende oplossing voor iedereen

Ieder lichaam is anders. Mensen met een stoma hebben verschillende lichaamsprofielen. Ieder lichaamsprofiel heeft een specifieke huidplak nodig: een goede pasvorm is namelijk heel belangrijk voor een goede functie van uw stoma en de materialen die u erbij gebruikt.
Overleg met uw stomaverpleegkundige welke huidplak voor uw lichaam geschikt is.

Veranderingen van uw lichaam

De vorm en diepte van het gebied rond uw stoma hoeven niet altijd hetzelfde te blijven. Door de tijd heen kan dit veranderen. Bij de productontwikkeling van Coloplast ligt de focus op het aanpakken van lekkageproblemen. Om lekkage te voorkomen is het belangrijk dat de huidplak perfect aansluit op de huid rond de stoma.

 
SenSura Mio

Test de elastische huidplak die meebeweegt

Ervaar ook het gevoel van een goede pasvorm met SenSura Mio. Het vormt zich naar uw lichaamsvorm, ook bij stomabreuken, littekens en huidplooien. De elastische huidplak volgt de bewegingen van uw lichaam bij strekken of buigen.

Wilt u de SenSura Mio zelf testen?

Doe dan de Bodycheck en vraag een gratis passend proefpakket aan op www.coloplast.to/wijzer of bel met onze Care afdeling op 0800 022 98 98.

 

 

SenSura Mio

 

 

 

– advertorial –

Tags kanker, stoma

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!