Dit is een fijne plek om te zijn

Dit is een fijne plek om te zijn

Huiselijk wonen voor ouderen met dementie bij Wonen bij September

 

Een groot woonhuis met een heerlijke woonkeuken, geborgen zithoeken en grote eettafels waaraan iedereen plaats kan nemen; bewoners, familie en medewerkers. Een fijne plek waar u thuis bent, waar u samen het dagelijkse leven leeft en kunt doen waar u blij van wordt, ook met dementie. Dat is Wonen bij September.

 

Samen leven ze de dag, de bewoners in de nu acht Septemberhuizen. Ze doen waar ze blij van worden, met liefdevolle hulp als iemand daar behoefte aan heeft en kwalitatief zeer goede zorg gedurende 24 uur per dag als dat nodig is.

Een fijn nieuw thuis

September biedt ouderen met dementie een fijn nieuw thuis. Bewoners hebben een eigen appartement met woon/slaapkamer en badkamer. Er zijn gezamenlijke woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin voor gezellige momenten samen. Er zijn geen strakke dagschema’s. Bij September draait alles om leefplezier. Onze zorgprofessionals luisteren naar de behoeften van bewoners, zodat iedereen, iedere dag weer, een fijne dag heeft.

septemberHet leven leven zoals u dat gewend bent

Alle mensen die bij September komen wonen hebben een ding gemeen: het gaat thuis niet meer en ze hebben zorg nodig. Met de juiste hulp kunnen mensen met dementie nog verrassend veel. Die hulp en zorg zijn bij Wonen bij September geregeld, maar wel een beetje anders dan we in de ouderenzorg gewend zijn in Nederland.

 

‘Bewoners gaan mee naar de bakker, het tuincentrum en boodschappen doen. Ze helpen bij koken en afwassen, de was vouwen en andere huishoudelijke bezigheden. En hobby’s kunnen ze blijven doen’, legt Caroline Krol, leidinggevende van September Witmarsum, uit. ‘Dit is voor mensen met dementie ontzettend belangrijk. Zo lang mogelijk blijven doen wat je kan geeft leefplezier en draagt bij aan zelfredzaamheid.’

 

Bij September kent de zorg geen strakke dagschema’s waarin de bewoners om zeven uur douchen, omdat zij dan aan de beurt zijn en vervolgens een heel programma krijgen voorgeschoteld. Zij houden zelf de regie over het indelen van de dag. Wil een bewoner laat naar bed, uitslapen en daarna samen met een begeleider een wandelingetje maken? Het kan. Liever vroeg uit de veren? Dat is ook geen probleem. De meeste woonhuizen hebben dieren als kippen, geiten of een poes die de bewoners met hulp verzorgen.

septemberGastvrij

Verwanten en vrienden zijn altijd welkom. Krol: ‘We zijn bij September gastvrij. Ook voor familie, want je moet bij je moeder, vader, opa, oma, vriend of partner langs kunnen gaan en zo lang kunnen blijven als je wilt. We willen een thuis zijn voor de mensen, de plek waar ze naar terug willen. De bewoners hebben een fijn, zelf ingericht appartement met slaap- en zitgedeelte, dat zij zelf inrichten en bijna overal een eigen badkamer. Daar kunnen ze heen als ze even op zichzelf willen zijn, maar vaak zijn ze in de woonkamers.’

Woonhuizen door heel Nederland

Wonen bij September heeft momenteel woonhuizen in Apeldoorn, Witmarsum, Nijverdal, Twello, Wageningen, Zevenaar, Velp en Arnhem. Dit najaar open September Bodegraven haar deuren en in 2020 komen er huizen in Hilversum, Muiden, Leusden, Best, Schiedam, Apel-doorn, Heerenveen en Emmeloord bij.

Geopend

Apeldoorn: Kelvinstraat, Loolaan
Arnhem
Best
Bodegraven
Emmeloord
Leusden
Muiden
Nijverdal
Twello
Velp
Wageningen
Witmarsum
Zevenaar

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op www.wonenbijseptember.nl.
Facebook: https://www.facebook.com/wonenbijseptember

 

september

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!