Serviceflat Schouwenhove: een moderne, sfeervolle locatie

Serviceflat Schouwenhove: een moderne, sfeervolle locatie

In de Seniorenwijzer van begin vorig jaar heeft u kunnen lezen over de verbouwing van Schouwenhove die in het jaar daarvoor had plaatsgevonden. Of verbouwing… Je zou ook kunnen spreken van een metamorfose of verjongingskuur. Nog één onderdeel was dit jaar aan de beurt: de keuken. Nu ook dat project is afgerond, staat de spreekwoordelijke kers op de taart!

Een nieuwe keuken: de kers op de taart

Natuurlijk hebben alle appartementen van Schouwenhove volledig uitgeruste keukens. Maar niet iedereen wil of kan altijd zelf koken. En dat hoeft ook niet! Al sinds de opening in 1977 beschikt Schouwenhove over een eigen keuken met een toegewijd keukenteam. De keukenbrigade catert bovendien bij evenementen in de fl at en bij feesten en partijtjes van bewoners.

 

SchouwenhoveHet keukenteam is alweer enthousiast aan de slag in de nieuwe werkomgeving. Er is nu een energie- en tijdbesparend kookeiland, er zijn nieuwe chiller-blasters – dat zijn apparaten om gerechten snel te kunnen koelen – en er kwam een hypermoderne nieuwe afzuigkap. En dat alles op een mooie, strakke pvc-vloer.

 

In de keuken van Schouwenhove worden dagelijks zo’n 130 maaltijden bereid die tegen kostprijs worden aangeboden (februari 2023: 7 euro per maaltijd). Iedereen die gebruikmaakt van deze service kan dagelijks een driegangenmaaltijd kiezen uit een keuzemenu. Dat menu wordt samengesteld door de koks, met inbreng van de menucommissie, waarvan bewoners een belangrijk deel uitmaken. Deze inbreng daagt het keukenteam uit om voortdurend creatief te blijven.

Ruimte voor exposities

Hoewel de bewoners van Schouwenhove in de praktijk weinig zullen merken van de keukenvernieuwing, is er voor hen wel een andere vernieuwde plek om te bezoeken. In de gang naar de winkel is ruimte gekomen voor professionele exposities van schilderijen en andere kunstuitingen. Soms is dat werk van bewoners die beroepsmatig in de kunst werkzaam zijn of waren, andere keren is dat kunst van derden.
Zo was eerder het botanisch tekenwerk van de Leidse Janneke Brinkman-Salentijn te zien. Op dit moment hangen er prachtige zwart-witfoto’s uit de jaren vijftig en zestig van de Leidse fotograaf Nico van der Horst.

 

Schouwenhove

Mensen uit heel Nederland

Wie nieuwsgierig is naar het vernieuwde Schouwenhove kan bij directeur Annelies de Koning terecht, die graag de tijd neemt voor een rondleiding. “We hebben allerlei voorzieningen waardoor zelfstandig wonen ook op oudere leeftijd mogelijk is. Een plek waar beschermd en veilig wonen alle aandacht heeft.”

 

Veel bewoners hebben voor wonen in Schouwenhove gekozen omdat hun vorige huis of appartement te groot werd, de tuin te bewerkelijk of de trap

Meer weten?

Op www.schouwenhove.nl vindt u alle informatie en filmpjes over het hele verbouwingstraject.

Afspraak maken?

Bel: 071- 531 20 21
e-mail: directie@schouwenhove.nl

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!