Gebruikte traplift maakt veilig langer thuis wonen betaalbaar

Gebruikte traplift maakt veilig langer thuis wonen betaalbaar

– advertorial –

 
Door een verlamming aan haar been lukte het mevrouw Crielaard niet meer om haar bovenwoning in Rotterdam uit te komen. Zij en haar man gingen op zoek naar hulp. Er kwamen allerlei mensen over de vloer. “Maar dan zit je ’s avonds met elkaar te rekenen en dan is het gewoon te duur.” Verhuizen was voor haar en haar man echter geen optie, “dan kom ik maar nooit meer buiten.” Tot ze een van de adviseurs van Smienk spraken. Een gebruikte traplift bleek dé oplossing die binnen hun budget paste.

 

smienk
Het verhaal van de familie Crielaard staat niet op zichzelf. Voor veel senioren is een traplift noodzakelijk om veilig in hun eigen huis te blijven wonen. Tegelijkertijd is een nieuwe traplift vaak erg duur. De gemeente helpt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) soms met woningaanpassingen, maar biedt ook vaak een verhuisvergoeding aan. Dat gebeurde bij de familie Crielaard. Met ls gevolg dat mensen, zoals mevrouw Crielaard, zich gedwongen zien zich neer te leggen bij de situatie. Schrijnend, onveilig en gelukkig heel vaak niet meer nodig dankzij gebruikte gereviseerde trapliften van Smienk. Even veilig als nieuwe, maar vaak duizenden euro’s goedkoper. Een oplossing die vaak wél binnen het budget past!

Hergebruik mogelijk gemaakt

Smienk is 6 jaar geleden opgericht door Nunspeter Erik Smienk. Hij was trapliftverkoper en moest met lede ogen aanzien hoe trapliften die soms na enkele weken al niet meer werden gebruikt, niet werden teruggekocht, maar vernietigd. Terwijl hij ook veel mensen ontmoette die een traplift hard nodig hadden, maar een nieuwe niet konden betalen. Dat moest anders vond hij en zo ontstond het erste bedrijf in gebruikte gereviseerde trapliften. Inmiddels heeft Smienk al duizenden mensen mogen helpen aan een gebruikte traplift.

Een gebruikte traplift, hoe zit dat precies?

Dankzij een unieke werkwijze kan Smienk een bestaande traplift opnieuw op maat te maken en volledig aanpassen aan de wensen en trap van de nieuwe gebruiker. Het is zelfs mogelijk om de uitvoering, kleur en bekleding te kiezen, zodat hij keurig opgaat in het interieur. Er zijn gebruikte trapliften mogelijk voor alle soorten trappen, van rechte trappen tot wenteltrappen. Trappen die uitkomen voor een deur of op een hele smalle overloop en voor buitentrappen.

Een traplift tijdens de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn trapliften een nog essentiëler hulpmiddel geworden. Maar, het is ook begrijpelijk dat senioren nu liever geen vreemde mensen ontvangen, uit angst voor besmetting. Smienk heeft daarom een coronawerkwijze opgesteld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om digitaal een o erte te ontvangen, zonder dat er iemand thuis komt. Algemeen directeur Clemens Kardol: “We mogen doorwerken en doen dat met man en macht, strikt volgens de hygiënemaatregelen van het RIVM. We willen er juist nu voor zoveel mogelijk mensen zijn. We trekken volop nieuwe medewerkers aan om iedereen zo snel en veilig mogelijk te kunnen helpen.”

En de familie Crielaard?

Inmiddels is de traplift gemonteerd en kunnen meneer en mevrouw Crielaard weer samen naar buiten om een rondje te wandelen. ‘Ik ben er heel blij mee! We kunnen weer!’

Wat kost een traplift?

De prijs van een traplift, nieuw of gebruikt, hangt af van uw trap en uw wensen. Het maakt bijvoorbeeld uit of de trap recht is of bochten bevat. Alle Smienk-trapliften voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden geleverd met levenslange garantie i.c.m. onderhoud.

 

Op www.smienktrapliften.nl/prijzen vindt u een heldere indicatie van de verschillende trapliftprijzen.

 

 

smienk

 

– advertorial –

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie