Ontdek de wereld van de ruimtevaart bij Space Expo

Ontdek de wereld van de ruimtevaart bij Space Expo

Ruimtevaart spreekt al jarenlang tot onze verbeelding. Denk bijvoorbeeld aan historische hoogtepunten zoals de eerste maanlanding of de ruimtereis van André Kuipers. Ook door nieuwe ruimtemissies leren we tot op de dag van vandaag steeds meer over het universum. De ontwikkelingen gaan razendsnel en iedere ontdekking blijft zo bijzonder! Bij ruimtevaartmuseum Space Expo maak je kennis met deze fascinerende wereld. Kom langs en laat je verwonderen.

 

De collectie van Space Expo bevat indrukwekkende pronkstukken. Van de eerste ruimtevluchten tot aan de meest recente ontdekkingen. Het verleden en de toekomst van ruimtevaart komen hier samen! Bewonder bijvoorbeeld de flightsuit van Wubbo Ockels. En neem een kijkje in de originele Sojoez-capsule waarmee André Kuipers naar de ruimte is gereisd. Daarnaast zijn schaalmodellen van satellieten, een echte maansteen en een meteoriet te zien.

Nieuw: Earth from Space – Powered by ESA

In de tentoonstelling Earth from Space zie je de aarde door de ogen van satellieten. Je onderzoekt veranderingen aan land, water, ijs en lucht in de loop der tijd en projecteert dit op de grote globe. Zoom daarna in en ontdek de snelst stromende gletsjer ter wereld, ontbossing in de Amazone en meer. Met de hoogtekaart verken je de toekomst van Nederland. Hoe ziet jouw provincie eruit als we geen dijken zouden hebben? Of als de zeespiegel stijgt?

 

Maak jouw bezoek extra bijzonder

Space Expo biedt ook uiteenlopende arrangementen voor groepsbezoeken. Zo geniet je met elkaar van een interessante lezing of interactieve rondleiding. De museumgidsen raken tenslotte nooit uitgepraat over ruimtevaart! Op de website van Space Expo vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor een compleet verzorgd dagje uit. Neem contact op voor meer informatie via reserveringen@space-expo.nl.

Tip: Walk of Space

Op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk treed je in de voetsporen van je favoriete astronaut! Sinds 2013 wordt er namelijk gewerkt aan de Walk of Space. De eerste tegel heeft de afdruk van de astronautenlaars van Wubbo Ockels en inmiddels liggen er 14 tegels met hand- en voetafdrukken van beroemde astronauten. Na je wandeling op de boulevard kun je lekker uitwaaien op het strand of eten bij een van de restaurants!

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!