Ontdek de wereld van de ruimte en ruimtevaart

Ontdek de wereld van de ruimte en ruimtevaart

Space Expo is hét ruimtevaartmuseum van Nederland. In de tentoonstelling maak je kennis met de wonderbaarlijke wereld van de ruimte en ruimtevaart. Een universum vol sterren en planeten, zwevende astronauten en satellieten. Kom langs en laat je inspireren en verwonderen.

 

Ook dit jaar is Space Expo gekozen tot één van de 55 meest kindvriendelijke musea van Nederland. Astronauten in spe bevinden zich bij Space Expo in een spannende omgeving met veel interactie waar je bijna alles mag aanraken. Ruimtevaart is complex, maar bij Space Expo wordt alles op spelende wijze en in eenvoudige taal uitgelegd, ook voor kinderen. Een leuk en leerzaam uitstapje voor de hele familie!

Expeditie Space Expo

Samen de ruimtevaart ontdekken, is nog leuker met Expeditie Space Expo. Deze interactieve missie is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Aan de hand van opdrachten, bijzondere weetjes en quizvragen ontdekken ze alle pronkstukken van het museum. Als ze voldoende vragen goed beantwoorden, ontvangen ze zelfs een echt astronautendiploma.

Space expoPronkstukken

Bij Space Expo kun je veel zien, doen en leren. Van het ontwerpen en bouwen van ruimtemissies op aarde tot de lancering naar de ruimte. Raak een echte meteoriet aan, lanceer een waterstofraket en neem een kijkje in de originele Sojoez-capsule van André Kuipers.
Door de jaren heen is de collectie van het museum uitgebreid met prachtige pronkstukken zoals een echte maansteen of het ruimtepak van André Kuipers. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een levensgroot model van het International Space Station (ISS).

Space Train

Kom je naar Space Expo en wil je nog meer ontdekken? Ga op excursie met de Space Train naar ESA ESTEC en leer meer over de Europese space technologie! In de gebouwen van ESA ESTEC krijg je onder begeleiding van een gids een uniek inkijkje in de Europese ruimtevaartorganisatie. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Je bezoekt diverse interessante onderdelen van ESTEC, zoals het Erasmus Centre en de E-corridor.

 

De Space Train rijdt in principe op zater-dag, zondag en in de schoolvakanties op drie verschillende tijdstippen (dagen en tijden kunnen afwijken). Je moet minimaal 9 jaar oud zijn om mee te kunnen met de Space Train. Bij de toegangscontrole is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht een geldig identiteitsbewijs te laten zien. Je kunt één week van tevoren je tickets bestel-len. Lees goed de voorwaarden op onze website en boek je tickets online.

Ruimtevaart in 2023

Ook 2023 wordt een interessant en druk jaar voor de ruimtevaart. Denk bijvoorbeeld aan de lancering van de spannende Juice-missie, die die ijsmanen van Jupiter gaat verkennen. Daarnaast begint de nieuwe lichting ESA-astronauten aan haar opleiding. Wil jij op de hoogte blijven van het ruimtevaartnieuws? Houd onze website in de gaten en volg Space Expo op social media!

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!