Samen op reis  langs sterren en planeten

Samen op reis langs sterren en planeten

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje samen met je kleinkind(eren)?
En wil je graag meer weten over de ruimte en ruimtevaart? Kom dan naar Space Expo! Dit is hét museum over ruimtevaart in Noordwijk. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Een gezellig en leerzaam uitstapje voor de hele familie.

 

Space Expo is verkozen tot een van de 65 meest kindvriendelijke musea van Nederland. Astronauten in spe bevinden zich bij Space Expo in een spannende omgeving met veel interactie waar je bijna alles mag aanraken. Space Expo adviseert een leeftijd van minimaal 4 jaar, maar dit hangt ook sterk af van de interesse van het kind. Hoe ouder zij zijn, hoe meer informatie ze zullen oppikken. Ruimtevaart is complex, maar bij Space Expo staat alles begrijpelijk uitgelegd, ook voor kinderen.

space expoOntdek de wereld van de ruimtevaart

Bezoekers die bij Space Expo binnenkomen, maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Zo kun je een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Door de jaren heen is de collectie uitgebreid met prachtige permanente pronkstukken. Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). Bezoekers krijgen bij Space Expo onder meer antwoord op vragen als: Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? Hoe slaapt, eet en leeft een astronaut? Aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt?

Expeditie Space Expo

Samen de wereld van de ruimtevaart ontdekken is nog leuker met het gloednieuwe speurspel. Expeditie Space Expo is een interactieve missie voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Bij de kassa van het museum krijgen de kinderen een persoonlijk logboekje. Aan de hand van opdrachten, bijzondere weetjes en quizvragen ontdek je alle pronkstukken van het museum. Je neemt een kijkje in de échte ruimtecapsule van astronaut André Kuipers, staat met je neus bovenop een maansteen en ontdekt een van de oudste objecten van ons zonnestelsel. Expeditie Space Expo is beschikbaar voor twee leeftijdscategorieën in het Nederlands, Duits en Engels: 5-8 jaar en 9-12 jaar.

Op missie bij Space Expo

Space Expo lanceerde 4 april een nieuwe expositie. Hier ontdekken bezoekers hoe er op aarde ruimtemissies worden ontworpen, gebouwd en getest. In de Cleanroom kun je je eigen ruimtemissie ontwerpen. Breng mensen naar de maan, ontdek nieuwe sterren in het heelal of wijs de weg met satellieten. In totaal zijn er zes verschillende missies, met elk een ander ontwerp.

 

Na het ontwerpen van de ruimtemissie, is het tijd om te kijken of het ruimtevaartuig klaar is voor de lancering. Overleeft hij de trillingen en herrie van een raketlancering? De extreme temperaturen en het vacuüm van de ruimte? Alleen als álle testen slagen, is de missie klaar voor de lancering!

Een raket lanceren vanuit huis

Ben je na een bezoek aan Space Expo nieuwsgierig geworden naar meer? Ook vanuit huis valt er nog van alles te ontdekken over de ruimtevaart. Op de website van Space Expo vind je proefjes, knutselwerken en andere ideeën. Maak tijdens een knutselmiddag bijvoorbeeld een sterrenlamp of waterraket. Ook een space kwartetspel zet je zo in elkaar!

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!