Harry Slinger over zijn staaroperatie: “De wereld is weer zo mooi als ‘ie was!”

Harry Slinger over zijn staaroperatie: “De wereld is weer zo mooi als ‘ie was!”

De dag na muziek- en motorcrossfestival de Zwarte Cross spraken we met Harry Slinger, Nederlands zanger en acteur. Hij trad daar op met zijn band Drukwerk. Dit jaar was het een extra bijzondere ervaring voor Harry: “Daar stond ik, op het podium van de Zwarte Cross. Met vijftigduizend man in het publiek, en ik zág ze weer!” Harry had problemen met zijn ogen en had daar ook last van in zijn werk. “Ik kon het publiek niet meer goed zien en als artiest is dat essentieel. Ik ben onlangs aan staar geopereerd en het verschil is gigantisch!”

 

“Staar is heel vervelend”, vertelt Harry. “Het sluipt er zo langzaam in, je weet niet meteen dat je staar hebt maar je gaat wel steeds slechter zien. Op een gegeven moment ging ik toch maar naar de opticien. Die zei dat ik langs de huisarts moest, vanwege beginnende staar. Ik schrok me rot. Ben ik al op die leeftijd? En de angst om blind te worden kwam meteen in me op…”

staarHet werd tijd

“Ik kon de volgende dag al naar de huisarts en die verwees me door naar een oogarts. Ik koos voor Bergman Clinics omdat daar goede resultaten gehaald worden. Daar kon ik heel snel terecht. Er is toen van alles gemeten en de uitkomst was dat mijn staar nog niet ‘rijp’ genoeg was. Haha, “Als je begint te rotten, dan ben je rijp genoeg” zei Theo Maassen. Nou, je moet niet overrijp worden hoor. Als je net als ik slechter gaat zien, laat dan gewoon je ogen controleren!

 

Ik moest nog een half jaar wachten op de operatie. In die tijd ging ik er natuurlijk op letten en ik zag steeds meer niet goed. In de weken vóór de operatie had ik ook moeite met ’s avonds autorijden, ik zag schitteringen in het donker. Toen werd het tijd, maar ik was best nerveus. Het idee is simpel: een sneetje erin, lens eruit, andere lens erin en klaar. Maar je zou er zelf maar liggen met zo’n dokter die in je ogen gaat poeren!”

Makkelijker dan schoenen kopen

“Nou, als je het ondergaat stelt het dus geen bal voor. Het is helemaal niet eng en het toedienen van oogdruppels vóór de operatie duurt langer dan de operatie zelf. Ik vond het een gekke ervaring dat het zo makkelijk ging. Een paar schoenen kopen vind ik moeilijker! De voorlichting vanuit Bergman Clinics was heel prettig. De medewerkers waren top, die hadden er begrip voor dat het geen lolletje is om in je ogen te laten wroeten. Ze hebben me goed gerustgesteld.

 

Mijn ogen werden om beurten geopereerd. Na de operatie kreeg ik een oogkapje op, dat moest ik de eerste nacht ophouden. Toen ik het er de volgende dag af deed, zag ik direct resultaat. Het kappie eraf en je kunt meteen stukken beter kijken, dat is echt een wonder! Met die ervaring kon voor mij het tweede oog niet snel genoeg gedaan worden.”

Slechter zicht? Niet mee blijven lopen!

“Ik ben nog vol en dol in de amusementswereld aan het werk. Dat komt ook omdat ik weer kan zien! Kleur en helderheid zijn weer terug, mijn blik is schoon. De wereld is weer zo mooi als ‘ie was. En als ik nou mijn kleinkind in de armen houd en ik zie het stralen…
Ik zie ineens dat mijn vrouw ook een stuk ouder is geworden. En ja, zij wordt er met de jaren nog mooier op. Ouderdom komt met gebreken, maar daar hoef je niet mee te blijven lopen, weet ik nu. Dus voor iedereen: ga je ook steeds slechter zien? Ga er wat aan doen! Oud worden kan ook heel mooi zijn.”

Toegankelijke en hoogwaardige zorg

Bergman Clinics staat voor (snel) toegankelijke, planbare medische zorg van topkwaliteit. Je kunt er terecht voor specialistische zorg, op het gebied van: Bewegen, Ogen, Huid & Vaten, KNO, Vrouw, Maag & Darm en Uiterlijk. Behandelingen worden volledig vergoed, na verwijzing door een huisarts of medisch specialist en bij een medische indicatie.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!