Stamps, een onmisbare app om een verhaal tijdens ziekte te delen

Stamps, een onmisbare app om een verhaal tijdens ziekte te delen

In de nieuwe app Stamps kun je op eenvoudige wijze een medisch verhaal opschrijven en van foto’s voorzien. Via mail of WhatsApp nodig je belangstellenden uit om jouw verhaal in de app te volgen. Stamps biedt een veilige omgeving zonder reclame of nieuwsberichten.

 

Volgers van een patiënt kunnen in de app een kaartje of bloemetje sturen naar de persoon die zij steunen.

 

Het gebruiken van de app heeft diverse voordelen voor patiënten maar ook voor hun netwerk. Een patiënt kan zonder dat het veel tijd en energie kost zijn hele netwerk informeren door op één plek op te schrijven hoe het met hem gaat. Patiënten kunnen later eenvoudig hun eerdere ervaringen teruglezen. Doordat volgers in de app op diverse manieren hun medeleven kunnen uiten, zullen patiënten steun ervaren. Volgers kunnen wanneer en waar het hun past de updates van hun dierbare lezen. Er is geen drempel om contact te onderhouden.

 

Stamps is gratis, beschikbaar in de App- en Google Play Store.
https://stamps-app.com

 

Niet eindeloos kopiëren en plakken in WhatsApp of indringende telefoontjes

Toen ik, Pien de Ruig, voor de derde keer de diagnose kanker kreeg in 22 jaar, stond ik heel bewust stil bij de manier waarop ik wilde communiceren met mijn omgeving. Ik wilde mijn tijd en energie stoppen in mijn genezing. Om te voorkomen dat ik eindeloos hetzelfde verhaal aan het kopiëren en plakken was in de mail en op WhatsApp, of veel tijd aan het bellen was, besloot ik mijn verhaal te delen op een centrale plek. Ik nodigde iedereen die geïnteresseerd was uit om daar te lezen hoe het met mij ging. Onverwacht bijkomstig voordeel was dat ik veel steun en reacties ontving naar aanleiding van mijn dagelijkse berichten.

 

Het gaat weer goed met mij. En nu run ik samen met mijn dochter Tess de sociale onderneming Stamps. Al meer dan 2500 mensen gebruiken de app. Onder de gebruikers zijn mensen met kanker, Niet-Aangeboren Hersenletsel, ALS maar ook long covid en mantelzorgers. De app is voor velen bruikbaar.

Hoe houd je contact?

‘Best lastig om contact te houden als iemand in je omgeving die niet tot je directe vriendenkring behoort, ziek wordt en een langdurig proces doormaakt.
Ik ben geen hork, maar ik denk al snel dat iemand het druk genoeg heeft met herstellen en informeren van vrienden en familie. En vast niet zit te wachten om allerlei “tweedelijns” contacten te onderhouden.

 

Ik heb gemerkt dat Stamps mij enorm hielp om contact te houden. Ik bleef op de hoogte en kon reageren zonder het gevoel te hebben dat ik mezelf opdrong. Het was juist handig om, waar dan ook ter wereld, heel snel de laatste stand van zaken te kunnen lezen en te reageren. Met een kort berichtje of een emoticon, gewoon laten weten dat je er nog bent en dat je natuurlijk aan iemand denkt.

 

Peter, ex-collega

 

Stamps

 

 

Tags apps, sociaal

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!