Steeds populairder: de bucketlist

Steeds populairder: de bucketlist

Steeds meer Nederlanders maken een bucketlist, blijkt uit recent onderzoek. Vooral verre reizen en bijzondere ervaringen zijn populair. Net als ‘nog iets goeds’ willen doen.

 

Of het nu om een écht geschreven lijstje gaat of om eentje die we in ons hoofd ‘bijhouden’: ruim een kwart (26,6%) van de Nederlanders van 50 jaar of ouder heeft een bucketlist. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Panelwizard onder ruim duizend vijftigplussers. Op een bucketlist zet je dingen die je graag nog wilt doen in je leven. Het lijstje is het meest populair bij mensen rond de 60 jaar. Blijkbaar is dat dé levensfase om heel bewust bezig te zijn met het verwezenlijken van specifieke wensen.

Lijstje vol dromen

Wat staat er op al die bucketlists? Een mooie (verre!) reis maken wordt met ruim 50 procent het meest genoemd. Reizen naar Australië, Canada, de Verenigde Staten en China zijn populair, net als het maken van een cruise of een reis per camper. Het Noorderlicht zien staat zelfs op nummer 1.

 

Ook bijzondere ervaringen staan hoog op onze wensenlijstjes, zoals het maken van een ballonvlucht of parachutesprong. Daarnaast zetten we er kleinere, persoonlijke wensen op: quality time doorbrengen met de (klein)kinderen bijvoorbeeld, of het leren bespelen van een instrument.

bucketlistOok nog ‘iets goeds doen’

Een verrassende uitkomst uit het onderzoek: maar liefst 18 procent van de mensen met een bucketlist zegt zich ook te willen inzetten voor goede doelen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen of donaties te geven. Ze willen ook nog ‘iets goeds doen’. Waarom? Misschien omdat vijftigplussers graag iets willen terugdoen voor de kansen die zij zelf hebben gekregen. Want de kansen die je krijgt als kind, maken hét verschil in je leven – net als waar je wieg staat. Hoe ouder we worden, hoe meer we ons dat realiseren.

 

Iets doen voor een goed doel: 18 procent zet dat op zijn bucketlist

Dit zetten we op onze bucketlist!

• Verre reis maken
• Tijd doorbrengen met dierbaren
• Iets goeds doen

Laat iets bijzonders na

Ieder kind dezelfde kansen gunnen: UNICEF is het daar van harte mee eens. Ieder kind heeft immers dezelfde rechten en verdient de kans op een toekomst. We zetten ons daarvoor dan ook met hart en ziel in. Maar dat kunnen we niet zonder u! Wilt u ook nog ‘iets goeds’ doen en iets bijzonders nalaten? Steun UNICEF dan, bijvoorbeeld via uw testament. Ieder bedrag, groot of klein, is zeer welkom. Zo helpt u kinderen wereldwijd naar school, zorgt u ervoor dat ze goede voeding krijgen en geeft u hen de kans een mooie toekomst op te bouwen.

 

 

unicef

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!