Support 2016

Support 2016

In mei is het weer tijd voor Support; de grootste beurs in de Benelux voor mensen met een fysieke beperking, hun omgeving en professionals die in hun dagelijks werk te maken hebben met handicaps die een functiebeperking kunnen opleggen.

 

In drie verschillende hallen van Jaarbeurs laten we zien hoeveel er mogelijk is als je leeft met een beperking. Denk jij nog in beperkingen? Kom dan naar Support!

support_2016-2Wat kun je verwachten op Support 2016?

De focus ligt bij deze editie van Support vooral op ‘zelf doen en zelf uitproberen’. Dat bedoelen we heel letterlijk. Je kan de nieuwste hulpmiddelen zoals rollators en rolstoelen zelf uitproberen. En wil je eens ervaren hoe het is om in een aangepaste auto rond te rijden? Geen probleem, het kan op de vierdaagse beurs in Utrecht.

 

Nieuw op Support zijn de drie themacafés die op de beursvloer zijn ingericht. Elk café staat in het teken van een ander ziektebeeld. Wil je graag meer weten over MS, dwarslaesie of spierziekten, breng dan een bezoek aan deze centrale ontmoetingsplekken. Natuurlijk om meer informatie te vinden, maar ook om gewoon een lekker drankje te drinken.

 

Verder kun je een kijkje nemen bij het Onbeperktplein, waar onder meer verschillende modeshows plaatsvinden. Ga langs bij het Vakantieplein voor informatie over reizen met een beperking en doe mee aan een sportworkshop op de Sportvloer. Voor kinderen is er een speeltuin. Daar leren ze dat een kleine aanpassing soms groot resultaat kan hebben en ze net als hun leeftijdsgenootjes gewoon kunnen spelen.

 

Op de beursvloer is ook de organisatie Onbeperkt aan de slag te vinden. Deze organisatie bemiddelt tussen werkgevers en mensen met een beperking die graag aan het werk willen. Onbeperkt aan de slag is een digitaal platform dat zo nu en doen Meet & Greets organiseert samen met hun deelnemende werkgevers. Op Support vindt zo’n Meet & Greet plaats.

Vakprogramma

Support is er niet alleen voor bezoekers, maar ook voor vakprofessionals die dagelijks te maken hebben met mensen die last hebben van een fysieke beperking. Dan moet je denken aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten, arbeidsdeskundigen en verpleegkundigen. Zij kunnen nieuwe ideeën opdoen op de beurs en ook van alles zelf testen. Er is ook een inhoudelijk vakprogramma samengesteld. Zo kun je als vakprofessional meedoen aan interessante debatten, presentaties en workshops.

 

Support is van 25 tot en met 28 te bezoeken in Jaarbeurs. Van woensdag tot en met vrijdag is de beurs van 10.00 uur tot 17.00 uur open en op zaterdag kun je tot 16.00 uur op de beursvloer rondwandelen.

 

Op de website www.supportexpo.nl vind je meer informatie over Support 2016 en kun je je registreren waarna je gratis toegang hebt tot de beurs.

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!