Tinnitus? Hoormij·NVVS helpt je verder

Tinnitus? Hoormij·NVVS helpt je verder

Tinnitus. Het is een geluid dat alleen in je eigen hersenen bestaat. Van tjilpende krekels, triangels, slijpende zaagmachines tot de ruisende zee en hele blazersensembles. Ruim 1 tot 2 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Er vindt veel wetenschappelijk onderzoek plaats, maar er is (nog) geen remedie. Wat helpt je als paniek of machteloosheid de overhand nemen? Hoe leer er mee omgaan? Wat kan wel? Hoormij·NVVS geeft handvatten, stimuleert onderzoek, fungeert als wegwijzer en vraagt onvermoeibaar aandacht voor wie ermee moet leren leven.

TinnitusDe Week van Oorsuizen vindt plaats van 5 t/m 11 februari 2024

Ruim 95% van de mensen leert ermee leven. Dat geeft moed. Want de invloed op je leven kan groot zijn. Sommigen gaan uit wanhoop zelfs in het buitenland op zoek naar een oplossing. Dit terwijl er behandelopties zijn, die bewezen effectief en voorhanden zijn. Bekijk welke oplossingen voor tinnitus de professionals van Hoormij∙NVVS voorstellen via stichtinghoormij.nl/weekvanhetoorsuizen

Ontspan

Tinnitus leren toelaten en de aandacht ervoor loslaten is (voorlopig) de beste strategie om de last ervan te verminderen. Als je er net mee te maken krijgt dan lijkt dat misschien niet haalbaar. Daar heb je tijd voor nodig. Ontspannen, ademhalingsoefeningen, sporten; het is belangrijk om uit te vinden wat voor jou werkt. Zorg goed voor jezelf. Ook zijn er behandelingen mogelijk om er beter mee te leren leven. Dat kan vaak.

Samen sta je sterk(er) – in gesprek met anderen

Ontdek de kracht van (h)erkenning en ontmoet mensen in hetzelfde schuitje en met een vergelijkbare aandoening. Wissel informatie en adviezen uit. Of geef zelf tips. Veel bijeenkomsten vinden digitaal plaats (via Teams bijvoorbeeld). Houd via stichtinghoormij.nl/agenda in de gaten op welke data bijeenkomsten, gespreksgroepen en Webinars plaats-
vinden.

Leg uit wat je hoort

Begrip uit je omgeving is belangrijk. Hoe leg je uit aan anderen hoe belastend het is? Maak bijvoorbeeld gebruik van de geluidsfile ‘Tinnitus geen gehoor’. Hierop staan ruim 150 tinnitusgeluiden. Deze vind je in de webshop van Stichting Hoormij.

TinnitusHoormij·NVVS zet alles op alles. Kom ook in actie!

Als je te maken krijgt met tinnitus (oorsuizen) kan dat je leven op z’n kop zetten. De oplossing ligt in preventie, betrouwbare voorlichting en onderzoek. Daarom zet Hoormij·NVVS alles op alles. Met jouw hulp kunnen wij hét verschil maken en ons werk voortzetten.

tinnitus

Wist je dat?

• Mensen met tinnitus sneller moe, angstig en overprikkeld zijn of last hebben van concentratieproblemen en slapeloosheid?
• Begrip van familie, vrienden en collega’s helpt?
• Zo’n 20% van de jongeren in Nederland last heeft van tinnitus? Dit vaak komt door luisteren naar harde muziek of uitgaan?
• Tinnitus ook een andere oorzaak kan hebben?

Meer informatie of contact

Kijk op stichtinghoormij.nl/weekvanhetoorsuizen.
Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via: tinnitus@stichtinghoormij.nl.

 

 

HoorMij

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer februari 09, 09:28 #1 Alice Veelenturf

    Oplossing; op macobiotische wijze ben ik er van af gekomen! Zuivel/ijs eten veroorzaken het gebrom en gepiep in de oren. Boek; Genees wijzer uitgeverij genmai, biedt veel oplossingen.

    Van harte Gods goede zegen, Alice V