Trends in seniorenreizen

Trends in seniorenreizen

Een busreis naar Lourdes is al lang niet meer het summum van de reizende senior. Die trekt steeds vaker op vakantie en heeft niet alleen tijd en budget, maar is ook fysiek vaak nog bijzonder mobiel. Bovendien is het de babyboomgeneratie: ze hebben hard gewerkt en kunnen nu eindelijk genieten. Maar wat vinden nieuwe senioren het belangrijkst? Waar gaat hun voorkeur naar uit? Kortom: wat zijn de laatste trends in seniorenreizen?

trends-in-seniorenreizenHoe ouder, hoe meer comfort

Van alle trends is deze het duidelijkst: hoe ouder men wordt, hoe meer comfort men wil op vakantie. Buiten die ene uitzondering die graag nog in een tent kruipt, voelen de meeste ouderen zich vooral goed bij dat tikkeltje extra luxe. Lange ritten in de auto of een bus worden vervangen door hogesnelheidstreinen of vliegtuigen. Weghotels worden gezellige B&B’s, design hotels of hotel boutiques. Nette kamers, de mogelijkheid om kleding te wassen, witte donsdekens en lekker eten worden de norm. En dan is er nog die culinaire cruise die alle factoren heeft voor een ideale seniorvakantie.

Steeds vaker via internet

Senioren boeken steeds vaker zelf hun vakantie via het internet. Reisbureaus als tussenpersoon worden meer en meer overgeslagen. De helft van hen vergelijkt prijzen online en zoekt er naar reviews van andere gebruikers. 50-plussers weten dus waar ze naartoe moeten surfen om de juiste informatie te vinden over die ene vakantie. Twee derde laat zich voor een vakantie inspireren via het internet. Reisgidsen, tijdschriften en reisbureaus worden minder belangrijk.

Individueler of met de kleinkinderen

Oudere reizigers worden zelfstandiger, individueler en willen minder in groep reizen. Grote busreizen zijn daarom minder aan hen besteed. Bovendien staat ook reizen met de hele familie vaker op het verlanglijstje: een zomers huisje met zwembad dat gedeeld wordt met kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld. Of allemaal samen op citytrip naar Berlijn. In tijden waar momenten met de (klein)kinderen steeds schaarser worden, is het maken van herinneringen samen onbetaalbaar.

Avontuurlijker en actiever

Omdat 50-plussers vaak nog bijzonder actief zijn, worden seniorenreizen ook alsmaar avontuurlijker. Skydiven, skiën en Scuba Diving: voor menig actieve senior is het de ideale vakantie! Bovendien schrikken senioren er niet voor terug om ook buiten Europa op vakantie gaan, hun ontdekkingsdrang naar nieuwe culturen is groot. Verschillende bedrijven bieden dan ook al reizen aan naar het Midden-Oosten, China of Cuba. In combinatie met de behoefte aan comfort zorgt dit vaak voor exclusievere reizen: kort, maar authentiek en luxueus.

Of het nu Alaska, Tanzania of toch gewoon een vakantiewoning aan de kust is: senioren trekken vaker, luxueuzer en actiever op vakantie. Een groeiende doelgroep voor de toerismesector…

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!