“Samen kunnen we kinderen geven wat ze verdienen”

“Samen kunnen we kinderen geven wat ze verdienen”

Theatericoon én UNICEF-boegbeeld: dat is Paul van Vliet. Als ambassadeur van de kinderrechtenorganisatie zet hij zich in voor kinderen wereldwijd. “Ik wil kinderen een toekomst nalaten. Ook als ik er straks niet meer ben.”

 

Paul van Vliet (1935) kun je gerust een levende legende noemen. Wie kent zijn typetjes niet: Bram van de commune, Majoor Kees en al die anderen? Of zijn liedjes, zoals het gevoelige en tijdloze Meisjes van 13? In mei 2018 nam Paul van Vliet afscheid van het toneel, maar het blijft kriebelen, geeft hij toe. Het contact met het publiek, mensen in hun hart raken: dat wil hij eigenlijk niet missen.

 

Als wij er niet voor zorgen
Dat de toekomst is geborgen
Voor de kinderen van morgen
Wie dan wel?

Paul van Vliet

unicefBasis voor later

Mensen raken is óók zijn kracht als ambassadeur van UNICEF. Al meer dan 25 jaar. “Ik geloof in kinderen. Ik geloof in de toekomst. Samen kunnen we kinderen geven wat ze verdienen. Een goede kindertijd, om te beginnen. Dat is toch de tijd waarin je de basis legt voor later. Denk maar eens terug aan je eigen kindertijd: wie was je geweest als je niet in veiligheid was opgegroeid? Hoe had je leven eruit gezien als je niet naar school had gekund? Net als ik gelooft UNICEF in de kracht van kinderen. Daarom passen UNICEF en ik zo goed bij elkaar.”

Hulp voor kinderen

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. De organisatie bestrijdt alle oorzaken die kinderen ervan weerhouden een goede kindertijd te hebben. UNICEF begon hiermee vlak na de Tweede Wereldoorlog in Europa, maar geeft tegenwoordig bijna overal ter wereld hulp. In noodsituaties én structureel. Paul van Vliet: “UNICEF doet ontzettend belangrijk werk. Dat werk steun ik: nu maar ook straks, als ik er niet meer ben. Ik heb UNICEF in mijn testament gezet. Zolang er ondervoede kinderen zijn of kinderen die niet naar school kunnen, moeten we die helpen. Tijdens ons leven én als we er niet meer zijn. Is dat geen mooie gedachte?”

unicefLaat kinderen een toekomst na

Wat wilt u kinderen wereldwijd meegeven? UNICEF zet zich, net als Paul van Vliet, met hart en ziel in voor kinderen. Maar dat kan niet zonder uw steun, bijvoorbeeld in de vorm van een nalatenschap. Als u UNICEF opneemt in uw testament, levert u een belangrijke bijdrage aan een betere toekomst voor kinderen. Geen makkelijk onderwerp, maar UNICEF wil het graag bespreekbaar maken, en haar kennis en ervaring op dat gebied met u delen. Voor al die kinderen, die we met elkaar een toekomst willen nalaten.

Meer lezen?

Kijk op unicef.nl/nalatenschappen

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!