Unieke rondreizen naar  het échte Marokko

Unieke rondreizen naar het échte Marokko

Als je Marokko op een unieke manier wilt leren kennen dan raden we jullie Dades Reizen aan. Al meer dan 15 jaar lang organiseren zij bijzondere rondreizen naar het hart van Marokko.

 

Zo zijn er de klassieke Culturele Rondreizen zoals “Koningssteden en Woestijn” en de “Kasbahroute”, speciaal voor avontuurlijke 50 plussers (elk voor- en najaar). Maar je kunt ook kiezen voor een van de specials zoals de “Saffraanreis” in november of de “Imilchil-huwelijksmoussem” in september.

 

In kleine groepjes reis je, met gediplomeerde NL reisleidster in een comfortabel minibusje (en soms met jeeps!) door het Atlas-gebergte, naar de woestijn en natuurlijk niet zonder een van de schitterende Koningssteden aan te doen.

MarokkoWe belichten enkele bijzondere reizen

de Saffraanreis: elk jaar begin november vindt de grote saffraan-pluk plaats in het Anti-Atlas gebergte in het zuiden van Marokko. De reis op zich is al prachtig; langs granieten rotsen, woeste bergwanden en kloven met verstopte lemen graanschuren. Eindelijk bereik je het hart van de saffraan-regio, waar je hartelijk bent uitgenodigd bij een Berber-familie thuis om mee te helpen bij de saffraan-pluk. We ontdoen de krokussen van hun fijne steeltjes en krijgen net z’n oranje vingers als de locals. Dit wordt natuurlijk ook een culinair feestje!
Imilchil Huwelijksmoussem: In september verzamelen alle nomaden van de Ait Hadidou en andere stammen zich in het bergdorp Imilchil midden in de Hoge Atlas. We maken een mooie tocht, met wandelingen, af en toe een muilezel, jeep of busje via de Kasbahroute en de woestijn. De bijeenkomst duurt enkele dagen waarop iedereen zich op zijn mooist laat zien: traditionele make-up (bv weer met saffraan) en klederdracht waaraan je kan zien of de aanstaande bruid nog maagd is of bv al weduwe. Op de jaarmarkt wordt geflirt bij het leven en worden bruidsschatten ingekocht en de winterse voorraad aangelegd. Met onze gids, die naast NL ook Arabisch spreekt, mengen we ons onder het volk. Een unieke gelegenheid!

 

Kies je liever voor een individuele reis? Dat is ook mogelijk. Je kunt bij Dades Reizen namelijk ook kiezen voor een individuele reis of een privé-rondreis met Engels-talige chauffeur. Het programma wordt helemaal naar uw wensen uitgestippeld, in samenspraak met Astrid, die zelf al 15 jaar in Marokko woont met haar Marokkaanse man en twee kleine kinderen.

 

Wil je kennis maken met het team van Dades Reizen? Kom dan tussen 11 en 14 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. Dades Reizen is aanwezig met een originele Berbertent uit de Marokkaanse Sahara. Wij nodigen u uit om een lekker glaasje Marokkaanse thee te komen drinken met verse dadels erbij! U bent welkom in hal 7, stand E097.

 

NB: boekt u uw groepsreis tijdens de Vakantiebeurs? Dan krijgt u uw leeftijd in euro’s als korting!

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!