Uw huis verkopen zonder te verhuizen? Dat kan!

Uw huis verkopen zonder te verhuizen? Dat kan!

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Ook ouderen zijn op papier een stuk rijker geworden, echter het spaargeld op de bank is vaak weinig veranderd. Veel ouderen weten niet dat ze met de overwaarde van het huis tegenwoordig iets kunnen doen. In Frankrijk en België is het de gewoonste zaak van de wereld. Gepensioneerden verkopen hun huis “en viager”. Dat betekent dat ze voor de rest van hun leven in de woning mogen blijven wonen en tot hun 100ste levensjaar elke maand een vast bedrag ontvangen. Zonder rente of huur te betalen.

Nu ook in Nederland

Annette Van der Zanden verkocht op 69-jarige leeftijd haar huis in Amsterdam-Oost aan Behouden Huis en krijgt iedere maand een uitkering, zonder huur of rente te betalen. “Omdat ik weinig pensioen heb opgebouwd, kan ik een extra inkomen goed gebruiken. Ik ben erg gehecht aan mijn huis en omgeving en ik wil hier zo lang het kan blijven wonen”, aldus Annette. In Nederland zijn er, net als Annette, veel senioren die liever niet willen verhuizen, waardoor het geld vast zit in ‘de stenen’. Behouden Huis biedt deze senioren de mogelijkheid om de waarde die in de ‘stenen’ zit te verzilveren.

Maandelijkse uitkering

Klanten van Behouden Huis ontvangen iedere maand een vast bedrag. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de leeftijd van de bewoner(s), de waarde van de woning en de keuze om wel of niet door te betalen aan de nabestaanden.

 

Ik ben erg gehecht aan mijn huis en omgeving en ik wil hier zo lang het kan blijven wonen

Behouden huisLevenslang woonrecht

Bewoners krijgen een levenslang woonrecht, ongeacht hoe oud ze worden en ze betalen nooit huur of rente. Als de verkoopovereenkomst op twee namen wordt afgesloten, dan ontvangen beide bewoners een levenslang woonrecht. Dit betekent dat als een van de twee overlijdt, de ander kan blijven wonen.

Voorbeeld

Wim is 75 jaar oud en woont in een woning die €500.000,- waard is. Wim krijgt per maand €1.133,- (80%) uitgekeerd en deze betaling blijft doorlopen totdat Wim 100 jaar oud is. Mocht Wim eerder komen te overlijden, dan wordt het restant doorbetaald aan zijn erfgenamen. Wim mag de rest van zijn leven in de woning blijven wonen, ook als hij ouder wordt dan 100.

Wanneer komt u in aanmerking voor de constructie van Behouden Huis?

– U bent alleenstaand 65 jaar of ouder, of samenwonend 68 of ouder
– Een minimale overwaarde van 125.000 euro
– De waarde van uw hypotheek mag niet meer zijn dan 45% van de WOZ-waarde

Op www.mijnbehoudenhuis.nl kunt u (gratis en geheel vrijblijvend) een brochure aanvragen en berekenen hoeveel u per maand ontvangt. Als u vragen heeft over deze constructie dan zijn de medewerkers van Behouden Huis bereikbaar via telefoon op 020-5050013 of via e-mail op info@mijnbehoudenhuis.nl.

 

 

behouden huis

 

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!