Uw vrijheid  terug met een draagbare zuurstofconcentrator

Uw vrijheid terug met een draagbare zuurstofconcentrator

Naar buiten gaan, lekker de frisse lucht opzoeken, een boodschap doen… Voor zuurstofgebruikers is dat soms best een uitdaging. En dat terwijl beweging erg belangrijk is voor mensen met een chronische (long)ziekte. Zuurstofflessen worden vaak als zwaar en onhandig ervaren. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk met draagbare zuurstofapparatuur!

Zuurstoftherapie thuis en onderweg

Een chronische longziekte zoals COPD kan ervoor zorgen dat iemand op den duur last krijgt van een zuurstoftekort in het bloed. In dat geval wordt er vaak zuurstof voorgeschreven. In Nederland is een vaste (stationaire) zuurstofconcentrator de standaardoplossing voor mensen die afhankelijk zijn van zuurstoftherapie. Heeft u buiten ook zuurstof nodig? Dan krijgt u in de meeste gevallen zuurstofflessen vergoed via uw zorgverzekering.

Wat is een draagbare zuurstofconcentrator?

Een zuurstoffles is weliswaar ‘een’ oplossing, maar het is wel een zwaar en onhandig object om mee te nemen onderweg. Dit kan u (verder) beperken in uw dagelijks leven. Met de komst van de draagbare zuurstofconcentrator werd er veel meer mogelijk. Dit is een licht en compact apparaat dat op een batterij werkt. Met een volledig opgeladen batterij kunt u urenlang onderweg gebruikmaken van zuurstof.

zuurstofconcentratorUw vrijheid terug

‘Nu ben ik vrij om weer naar buiten te kunnen,’ aldus een zuurstofpatiënt die veel profijt heeft van haar mobiele concentrator. Een andere gebruiker geeft aan dat de aanschaf van het apparaat uitkomst biedt bij het maken van lange wandelingen. Het is heel belangrijk dat iemand met een longziekte regelmatig beweegt. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de spieren en de algehele conditie: voldoende beweging zorgt er ook voor dat u sneller herstelt van bijvoorbeeld griep. U krijgt uw vrijheid terug!

Van het maken van een mooie wandeling…

Voor de een helpt een draagbare concentrator bij een wandelingetje naar de supermarkt, de ander neemt het apparaat mee in de auto, weer een ander gaat ermee naar de golfbaan. Ook tijdens sportieve activiteiten kunt u hem gerust gebruiken. U draagt de concentrator in een schoudertas over uw schouder of in een speciale rugtas voor nog meer comfort. Veel modellen kunt u trouwens ook op een karretje meenemen. Wel zo praktisch.

…tot het maken van een verre reis

Wie denkt dat het maken van verre reizen verleden tijd is wanneer je aan de zuurstof zit, heeft het mis. Met de juiste voorbereiding neemt u uw draagbare zuurstofconcentrator zelfs mee aan boord van een vliegtuig. Zo bent u helemaal klaar voor een onvergetelijke vakantie.

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie ontvangen? Bij ademhalingsexpert Oxigo kunt u terecht voor alles op het gebied van zuurstoftherapie, slaaptherapie (CPAP-therapie) en ademtherapie!

 

Website: www.oxigo.co
Mailadres: info@oxigo.co
Tel.: 085 019 0291

 

zuurstofconcentrator

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer juni 21, 20:34 #1 haije

    Wij zijn van plan om een zuurstofconcentrator aan te schaffen, bestaan hier ook regelingen voor financiele vergoedingen voor.