Vakantievrijheid

Vakantievrijheid

Het Zembro-horloge blijkt een blikvanger te zijn, en daarmee ook voer voor discussie. Net als ieder ander personenalarm, vermoed ik. Want terwijl de techniek bij de meeste alarmen prima op orde is, is de acceptatie van zo’n hulpmiddel vaak nog een struikelblok. Vooral voor de drager zelf trouwens. De kinderen van de senior zien de voordelen er wel van in, merkte ik toen we aangesproken werden door een echtpaar dat de Zembro herkende die mijn vrouw om haar pols had.

 

Dit koppel van achter in de veertig had de zorg op zich genomen voor de vader van de man, inmiddels weduwnaar. “Niet dat we daar 24/7 mee bezig zijn, maar voor twee mensen met een baan en kinderen is mantelzorg echt een flinke belasting. Die hebben we van tevoren blijkbaar niet goed ingeschat”, vertelde de vrouw.

 

“Mijn vader is niet meer zo fit”, schetste de man de situatie. “Hij fietst en wandelt graag, maar zijn spieren worden steeds strammer en zijn botten brozer. Na een tocht kost het hem letterlijk veel pijn en moeite om zijn stoel of bed in en weer uit te komen. Daarbij komt nog dat zijn geheugen er niet op vooruitgaat. De kans bestaat dat hij weer een keer vergeet zijn medicatie te nemen of zijn avondeten te maken.”

 

Het koppel overwoog daardoor serieus zijn vakanties voortaan alleen nog maar in Nederland door te brengen. Want als er iets gebeurt, moet er toch snel hulp geregeld kunnen worden.

“Niets mis met vakantie in Nederland. Maar je wilt natuurlijk liever zelf kunnen bepalen waar je heen gaat”, zei de man. “En daar was mijn schoonvader het mee eens, zo bleek toen we het met hem over zijn zorgtraject hadden”, vulde de vrouw enthousiast aan. “Hij is heel blij met alle zorg en aandacht van ons, maar hij ziet ook hoezeer wij en onze kinderen onze vakantie nodig hebben. Wat hij toen tegen ons zei, heeft ons enorm gerust gesteld.”

 

De senior bleek al te zijn gewezen op een oplossing. De vrouw citeert haar schoonvader: “Ik kan gaan en staan waar ik wil omdat ik weet dat jullie er altijd voor mij zijn. Ik wil dat jullie ook alle vrijheid hebben om erop uit te trekken. Dus zullen we eens kijken hoe zo’n personenalarm werkt waarbij je zowel familie als hulpdiensten kunt inschakelen?”

 

En zo maakte de familie kennis met het Zembro-horloge. Het feit dat ze mijn vrouw het horloge zagen dragen heeft hen volgens mij volledig overtuigd. De specificaties vond het koppel al indrukwekkend. Maar het gevoel bij het horloge was nog veel belangrijker: “Zo veel gemoedsrust in zo’n klein apparaatje”, zei de man toen we afscheid namen.

 

Hubert Wisse,
Contactpersoon van een Zembro-drager

 

 

Zembro

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!