Ruim twee derde van alle woningen is aanpasbaar met een traplift

Ruim twee derde van alle woningen is aanpasbaar met een traplift

Een groot deel van de Nederlandse huizen is met een traplift geschikt te maken om langer thuis te blijven wonen. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Het aantal huizen dat met een traplift óf andere hulpmiddelen levensloopbestendig is ligt nog hoger. Van de ruim 8 miljoen woningen zijn er zeker 5,8 miljoen aan te passen voor bewoners met ouderdomsklachten en chronische ziekten.

 

De meest voorkomende woningsoort in Nederland is het rijtjeshuis, gevolgd door portiekwoningen met een buitentrap. De trap is echter een van de eerste obstakels voor mensen die slechter ter been worden, waardoor de woning al snel niet meer goed toegankelijk is. Voor één op de drie ouderen is traplopen een probleem. Door een traplift te laten plaatsen, zijn deze woningen toch geschikt om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

trapliftLanger thuis wonen

Thuis blijven wonen is een wens van veel ouderen. Maar liefst 21% van de 75-plussers wil zelfs nooit of te nimmer verhuizen. Ook niet als gezondheidsproblemen ervoor zorgen dat thuis wonen niet meer vanzelfsprekend is.

 

Hechting aan de omgeving en de woning spelen hierin een belangrijke rol. Net als het behoud van zelfstandigheid. Daarnaast is het overheidsbeleid erop gericht om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dan is het belangrijk dat de woning geschikt is om levensloopbestendig te maken. Welke woningaanpassingen nodig zijn, is afhankelijk van de wensen en beperkingen van de bewoner.

De ideale traplift

Van alle woningen in Nederland is ruim 65% een eengezinswoning, het grootste gedeelte daarvan heeft minimaal één trap. En omdat er verschillende soorten eengezinswoningen bestaan, zijn er dus ook diverse soorten trappen. Trapliftfabrikant Koninklijke Otolift ontwikkelde daarom een traplift die gemakkelijk op maat gemaakt kan worden voor vrijwel alle soorten trappen.

 

Binnen 48 uur kan de traplift op uiteenlopende trapsoorten geplaatst worden. De gebruiker kan ook kiezen tussen plaatsing aan de binnenzijde of de buitenzijde van de trap. Een traplift aan de binnenzijde houdt de brede kant van de treden goed beloopbaar. En de trapleuning kan in veel gevallen gewoon blijven zitten.

Moeite met traplopen?

Heeft u ook moeite met traplopen en bent u benieuwd of een traplift ook de oplossing is voor u? Of wilt u meer weten over de trapliften van Koninklijke Otolift? Vraag dan vandaag nog een gratis brochure aan of maak een geheel vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden voor uw trap situatie te bespreken.

 

Kijk op www.otolift.nl of bel gratis naar 0800 444 777 2.

 

 

Otolift

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie