Veilig en lekker blijven fietsen met de Fietsersbond

Veilig en lekker blijven fietsen met de Fietsersbond

Nederlanders blijven steeds langer fietsen. Dat is niet zo gek. Fietsen is fijn, houdt je in beweging en brengt je overal waar je naar toe wilt. Dankzij de elektrische fiets blijven ook steeds meer ouderen langer fietsen.

 

Was het vroeger voor senioren gebruikelijk om de fiets op een bepaalde leeftijd te verkopen, tegenwoordig begint het fietsleven pas na je zestigste. De Fietsersbond helpt u om veilig en lekker te blijven fietsen, hoe oud u ook bent.

 

Fietsvaardigheid vergroten In het hele land organiseert de Fietsersbond activiteiten waarbij we senioren op een leuke manier bewust maken van hun fietsvaardigheden en waar er nog verbetering mogelijk is. Veel senioren krijgen moeite met opstappen of omkijken of vinden het lastig om hun snelle e-bike in bedwang te houden. Onze ervaren fietsdocenten helpen hierbij.

 

Deze dagen worden zowel onder de vlag van het programma Doortrappen als door de Fietsersbond zelf georganiseerd. Op fietsersbond.nl/fietsschool vindt u meer informatie.

fietsersbondKies de ideale fiets

Wie bij de fietsenwinkel naar binnen stapt wordt vaak overweldigd door de hoeveelheid keus. Honderden modellen, wel of niet elektrisch ondersteund, met allerhande opties. Het is dan makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Onze consumentenvoorlichter TestKees (Kees Bakker) weet alles van fietsen en geeft op onze site antwoord op de belangrijkste vragen en heeft veel
fietsen ook zelf getest.
Ga naar: fietsersbond.nl/testkees.

De driewielfiets, iets voor u?

Als je ouder wordt is het lastiger om in balans te blijven. Ook hier is een perfecte oplossing voor: de driewielfiets. Door te kiezen voor drie of vier in plaats van twee wielen is vallen vrijwel uitgesloten. Er zijn heel veel driewielfietsmodellen verkrijgbaar, zowel met als zonder elektrische ondersteuning. Ook over de driewielfiets organiseert de Fietsersbond regelmatig ontdekdagen.
Kijk voor meer informatie op: fietsersbond.nl/driewielfiets.

Doortraproutes

Als je dan de juiste fiets gevonden hebt, dan is het natuurlijk zaak om er zoveel mogelijk op uit te gaan. De fietsdocenten van de Fietsersbond hebben daarvoor Doortraproutes ontwikkeld. Comfortabele en leuke fietsrondjes van 20- 25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen
weinig obstakels. Er zijn nu al Doortraproutes in Friesland, Gelderland en Overijssel, maar er komen er nog veel meer aan.
Kijk voor alle routes op: fietsersbond.nl/doortraproutes.

 

Fietsersbond

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!