(Bijna) Gepensioneerd en goede voornemens?

by TerraByte internet services | 25/12/2022 08:00

Maatschappelijke inzet is belangrijk voor de samenleving. Voor de mensen die het doen, voor de mensen die het ontvangen en voor organisaties die hun werk kunnen uitvoeren dankzij vrijwilligers. Venzo zet zich als verbindingsplatform in om onder andere vrijwilligers en organisaties aan elkaar te koppelen en zo de maatschappelijke inzet te faciliteren. En een van de manieren waarop we dat doen, is via ons Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland.

 

Het Netwerk Gepensioneerden Professionals Nederland (NGPN) is een groep vrijwilligers binnen het vrijwilligersbestand van Venzo. Het netwerk is opgericht om gepensioneerden de kans te geven hun kennis, ervaring en deskundigheid ook na pensionering in te zetten; deze zijn namelijk zeer gewenst bij diverse maatschappelijke organisaties: hierdoor kunnen zij hun werkzaamheden voortzetten en verdiepen.

De leden

Leden van het netwerk zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in onderwijs en geven cursussen en trainingen binnen de burgeracademie van Venzo, of ondersteunen scholen bij vraagstukken. Ook zijn er leden met specialistische financiƫle kennis, die organisaties ondersteunen bij de lastigere administratieve vraagstukken en leden die hun ICT-vaardigheden inzetten om de digitale zaken van organisaties te moderniseren. Ook komen de leden een aantal keer per jaar samen voor intervisie, om bij te praten en te kijken naar de koers van het netwerk.

Nieuwsgierig geworden?

Dus, (bijna) gepensioneerd en wel zin om de eigen passies, vaardigheden of kennis in te zetten? Of zin in een plek om gelijkgestemden te ontmoeten, met elkaar te sparren en het over meer te hebben dan alleen de dagelijkse gang van zaken? Meld je dan aan bij het NGPN! Je kan zo veel bewoners en organisaties in Amsterdam Zuidoost en omstreken ondersteunen met jouw inzet! Kijk voor meer informatie op: www.venzo.co.nl/ngpn[1] of www.venzo.co.nl[2] en neem contact op via info@venzo.co.nl[3] of 020-760 11 70[4].

 

We zien je graag bij Venzo!

 

 

Venzo[5]

Endnotes:
  1. www.venzo.co.nl/ngpn: https://venzo.co.nl/ngpn
  2. www.venzo.co.nl: https://venzo.co.nl/
  3. info@venzo.co.nl: mailto:info@venzo.co.nl
  4. 020-760 11 70: tel:+31207601170
  5. [Image]: https://venzo.co.nl/

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/venzo-staat-voor-verbinding-voor-door-en-met-senioren/