Verlies je hart aan het mooie Malaga

Verlies je hart aan het mooie Malaga

Ga je naar Málaga, dan is de kans groot dat je hart daar achterblijft. Niet voor niets meren cruiseschepen hier graag aan: deze stad biedt namelijk in een notendop alles wat Spanje aantrekkelijk maakt als vakantieland. Je vindt er gastvrije mensen, zee, strand, een kilometerslange boulevard met (vis)restaurantjes, een pier waar je kunt flaneren, inkopen doen en een terrasje pikken, Eten kun je er van top kwaliteit tot cafetaria.

 

Voor historie kun je gaan kijken naar de prachtige kathedraal, een Romeins theater en een fort uit de moorse tijd, de kasteelruïnes van Gibralfaro. Natuurlijk is er een stierenvechtarena – met alle discussies daaromtrent! Musea zijn er te kust en te keur, met moderne (Picasso!) en met oude kunst.

 

Wil je winkelen dan kun je je hart ophalen in een superluxe winkelstraat en pal daarnaast een wijk met smalle straatjes waar je heerlijk kunt rondzwerven, natuurlijk een overdekte markt. Moe van de stad? Dan wandel je even naar een een verkoelend park of naar de Camino del monte met een schitterend uitzicht over de Middellandse zee… en dat allemaal op loopafstand van elkaar….. Bovendien heeft Málaga een achterland met veel, heel veel natuurschoon.

Malaga

 

In Málaga heerst een gezellige en ontspannen sfeer. Typerend daarvoor is het zitbeeld van Picasso voor zijn geboortehuis op het Plaza de la Merced. Een zitbeeld, geen standbeeld. Gewoon, Picasso, gezellig op een bankje. Wie wil, kan even naast de schilder gaan zitten en bij wijze van spreken een praatje met hem maken. Een gemoedelijke selfie lukt natuurlijk in elk geval.

 

Na dat selfie zou je eens via de Calle Victoria naar de, daar komt ie: Basílica Parroquia y Real Santuario de Santa María de la Victoria y la Merced. Een Spaanse mondvol voor een unieke locatie. De kerk is vanwege de sfeer heel geliefd voor inzegeningen van huwelijken. Eraan vast zit een ziekenhuisje met een heerlijke patio met restaurant: een oase van rust en schaduw. Ook wel eens fijn na alle zon. En de straat er naartoe ademt een authentieke Spaanse sfeer.

 

MalagaEen andere suggestie. Rondom het Conservatorium aan de Plaza del Maestro Artola en daar even voorbij: het Teatro Cánovas ligt een studentenwijk. De sfeer is ernaar en ook de vele graffiti. Málaga stimuleert graffiti als Arte de Calle. Je ziet ze onder meer als je via het Plaza del Ejido over de trappen naar het centrum teruggaat.

 

Met even gauw de stad bekijken tijdens je Middellandsezee cruise of omdat je wat tijd over hebt op het vliegveld, doe je jezelf én Málaga écht tekort. Het is een stad om langer te verblijven, er rond te dwalen en leuke pleintjes, straatjes en winkeltjes te ontdekken. Neem de tijd voor een fietstour, als het kan met gids. Maar Málaga is vooral een stad om neer te strijken op een terras, een lekker drankje en wat tapas te bestellen en dan te genieten, gewoon alleen maar genieten.

 

Wil je meer weten over Málaga:

Dan is www.beleefmalaga.nl een aanrader.
Of kijk op www.guidetomalaga.com.
En wil je in Málaga Spaans leren? Kijk dan eens op bijvoorbeeld www.debla.com, kleinschalig en gastvrij.

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!