Vind een nieuwe plek om te wonen met de juiste zorg

Vind een nieuwe plek om te wonen met de juiste zorg

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het is een wens van vele ouderen en wordt door de overheid gestimuleerd. Maar soms is het goed om uit te kijken naar een nieuw thuis. Dat kan zijn omdat er meer zorg nodig is, om mantelzorgers te ontlasten, of als voorbereiding op de toekomst. Op tijd oriënteren voor een nieuwe plek om te wonen met zorg geeft rust en ruimte.

 

Daar kan de website Filica bij helpen, te vinden op www.filica.nl. Het is een handige en informatieve website waar u verzorgingshuizen en verpleeghuizen in heel Nederland vindt. Ook is er praktische informatie te vinden over de WLZ, een zorgprofiel, en waar u terecht kunt voor hulp en advies. Kortom: hét startpunt voor een nieuwe plek om te wonen met zorg.

Waar komt de naam Filica vandaan?

Filica is een vrolijke naam, het staat voor Finest Living & Care: vind de beste plek om te wonen met de juiste zorg.

FilicaHoe werkt het?

Vind een nieuwe plek om te wonen met zorg door te zoeken op:
• Woonplaats, postcode of provincie
• Zorgvraag (bijv. dementiezorg)
• Reguliere of particuliere woonzorg

 

Na een druk op de knop ‘vind locaties’ krijgt u een overzicht met zorginstellingen in de gekozen woonplaats en directe omgeving. Voor meer informatie over een locatie klikt u verder. Dan ziet u de ligging van de locatie, met welke zorgvraag u er terecht kunt, de contactgegevens en een directe link naar de website van de locatie.

Veel variatie

Het ene huis is het andere niet. Er is best veel variatie. Gaat uw voorkeur uit naar een grote locatie met veel voorzieningen, of liever kleinschalig wonen, midden in de stad, of dichtbij de natuur. Steeds meer zorginstellingen zoeken de verbinding met inwoners van het dorp of de stad. Dat is een mooie ontwikkeling. Het biedt ondersteuning voor mensen die nog thuis wonen en zorgt voor beweging in het verpleeghuis.

Waarom is de website Filica ontwikkeld?

Toen ik als manager van een seniorencomplex werkte zag ik van dichtbij de behoefte aan een website als Filica. Als familie of mantelzorger is het lastig om je weg te vinden in het zorglandschap. Daar kan Filica bij helpen. In alle eenvoud.

 

De website sluit aan bij het advies van de Raad van Ouderen, die het Ministerie van VWS adviseerde een landelijke website te ontwikkelen om te helpen bij de keuze voor een verpleeghuis.

Wie gebruikt Filica?

Filica is gericht op ouderen en naasten, zodat zij zich goed kunnen oriënteren. Maar ook op professionals in de zorg, zoals (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, cliënt ondersteuners, casemanagers dementie, mantelzorg makelaars, huisartsen en praktijkondersteuners. Een handige website om naar te verwijzen, maar ook voor professionals zelf, om iets buiten een eigen regio op te zoeken, of nieuwe locaties te ontdekken.

 

Zorglocaties kunnen tegen betaling hun vindbaarheid vergroten en presentatie verbeteren door hun pagina uit te breiden met foto’s, voorzieningen en een link naar vacatures.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op www.filica.nl en volg Filica op LinkedIn of Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe locaties.

 

Filica draagt bij aan eigen regie, zelfstandigheid en rust. Samen brengen we de ouderenzorg op een mooie transparante manier in beeld!

 

Hebt u vragen of tips, ik kom graag in contact!

 

Hartelijke groet,
Heleen Hofstra
Filica
e-mail: info@filica.nl
tel.: 06-47615044

 

Filica

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!