Vogelvrij en veilig fietsen met de Fietsersbond

Vogelvrij en veilig fietsen met de Fietsersbond

Op een mooie zonnige dag door de Veluwe, een rondritje langs de kinderen of gewoon even naar de slager. De fiets is misschien wel de mooiste uitvinding voor gezondheid, ontspanning en vervoer. Het houdt de benen soepel, het hoofd scherp met creativiteit en geeft iedereen de mogelijkheid om de wereld in te gaan. De Fietsersbond heeft maar een doel en dat is dat iedereen zich op de fiets veilig voelt en comfortabel is.

De Fietsersbond doet

Of het nu het verzorgen van een mooi en veilig fietspad is of het makkelijk kiezen van een natuurroute. Wij van de Fietsersbond hebben naast het adviseren en inplannen van nieuwe fietspaden een hoop andere taken op ons genomen om voor iedere fietser het fietsen aangenaam en confortabel te maken.
• De Fietsschool, mensen (weer) leren fietsen
• Een makkelijke routeplanner
• E-bike tests
• Hulp met driewielfietsen
• Advies voor fietsen met een beperking
• Opkomen voor rustige fiets-omgevingen
• Onderzoek en uitrollen van fietsen en gezondheid
• Klachten en problemen met fietsen oplossen.

De geschiedenis

De Fietsersbond is opgericht in 1974 als toenmalig ENWB en we zetten ons hard in om iedere fietsrit veilig en comfortabel te maken. Al sinds de oprichting zijn we actief met de gemeenten en bestuur in gesprek voor veilige en comfortabele fietspaden. We zetten de fiets breed op de kaart bij gezondheid, geluk en als vervoersmiddel.

 

Zonder de Fietsersbond was Nederland niet het veilige fietsland, zoals ze dat nu is. Dankzij onze 34.000 leden kunnen we opkomen voor de belangen van iedere fietser.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze werkzaamheden? Of wil je ons werk steunen? Meld je dan nu aan op onze website:

fietsersbondDankzij onze 34.000 leden!

Zonder onze leden hadden we niet zover kunnen komen. Met 47 jaar keiharde inzet hebben we Nederland mooier kunnen maken. Door deze steun en inzet ligt er nu maar liefst 37.000 kilometer fietspad in Nederland, zodat iedereen op zijn eigen manier opweg kan.

 

Wilt u ons helpen of kunnen wij u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op. We staan met 1.400 vrijwilligers klaar om het voor iedereen nog beter te maken.

Een E-bike kopen? Testkees helpt!

E-bikes zijn er in allerlei soorten en maten. Fijn, maar het maakt kiezen lastig. Gelukkig hebben wij het uitzoekwerk al voor je gedaan. De resultaten vind je in het Stappenplan E-bike kopen 2021! Zo helpen we je de beste E-bike te kopen.

 

Open het stappenplan op: fietsersbond.nl/e-bike2021

Fietsen is gezond

Bij de Fietsersbond proberen we alles uit de fiets te halen wat erin zit. Zo ook de gezondheid. In ons project van fietsgezondheid zijn we samen met artsen van verschillende ziekenhuizen en verzekeraars bezig om van de fiets een gezondheidsmiddel te maken. Het beste medicijn is immers diegene die je niet hoeft in te nemen. Nu al blijkt dat de fiets als geneesmiddel is in te zetten bij diabetes, kanker, brandwonden en hart- en vaatziekten. Daarnaast verlaag je met elke gefietste kilometer de kans op andere aandoeningen. De preventieve winsten:
• 41% Afname van eerder overlijden
• 40% Afname van sterfte door kanker
• 52% Afname van sterfte aan hart- en vaatziekten
• 45% Minder voorkomen van kanker

De Fietsrsbond steunen?

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze werkzaamheden? Of wil je ons werk steunen? Meld je dan nu aan op onze website:
www.fietsersbond.nl

 

Fietsersbond

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie