Vrijheid in beweging

Vrijheid in beweging

Dat bieden we onze klanten. Vitaal en mobiel kunnen zijn. Door goede orthopedie staat een beperking niet meer in de weg om in vrijheid te kunnen leven.

NVOS-Orthobanda, de brancheorganisatie voor de bedrijven die in Nederland actief zijn op het gebied van orthopedische diensten en producten, wil de bewegingsvrijheid voor mensen verbeteren. Onze leden zijn constant op zoek naar betere en doelmatigere diensten en producten.

 

orthopedieOok vrijheid beweegt. NVOS-Orthobanda is bij de tijd en houdt de bedrijfstak bij de tijd. Transparant, maatschappelijk verantwoord en steeds op zoek naar constructieve samenwerking met alle belanghebbenden: consumenten, voorschrijvers en andere betrokken professionals, opleiders, zorgverzekeraars en overheden.

Oplossen van problemen

Hebt u ook last van uw voeten, enkels, knieën of heupen? Hebt u een orthese, prothese of elastische kousen voorgeschreven gekregen? In samenwerking met uw huisarts, medisch specialist, podotherapeut en fysiotherapeut kunnen orthopedisch (schoen)technici veel voor u doen. Van het maken van steunzolen tot individueel aangepaste confectieschoenen, maatschoenen of het vervaardigen van een orthese of prothese.

 

Orthopedisch (schoen)technici kunnen u al in een vroeg stadium helpen met goede adviezen en hele simpele, onzichtbare (schoen)aanpassingen. Maar ook bij ernstige (voet)afwijkingen kunnen zij uw leven een stuk aangenamer maken. En, dankzij de vergevorderde vakkennis, moderne middelen en geavanceerde technieken, zijn er ook leuke, moderne schoenen of andere hulpmiddelen te maken. Doel daarbij is steeds het verhelpen of vermin¬deren van de klachten én het voorkómen van eventuele nieuwe complicaties.

Het kiezen van de voor u beste oplossing

Bij uw eerste bezoek wordt uitvoerig de aard en intensiteit van uw problemen besproken en worden bijvoorbeeld (digitale) voetafdrukken gemaakt. Op basis hiervan wordt samen met u (en de betrokken medisch specialisten) een oplossing gekozen om u weer beter en prettiger te laten lopen of functioneren.
In hoofdlijnen worden de volgende producten onderscheiden:
• Op maat vervaardigde steunzolen;
• Aanpassingen aan confectieschoenen;
• Semi-orthopedische schoenen;
• Orthopedische schoenen;
• Verbandschoenen;
• Prothesen en orthesen;
• Therapeutisch elastische kousen.

Hoogwaardige vakkennis

Dankzij het door de leden gefinancierde ontwikkelingsfonds kan NVOS-Orthobanda kwalitatief hoogwaardige opleidingen aanbieden en toegepast (wetenschappelijk) onderzoek laten uitvoeren voor de ontwikkeling van het vakgebied. De opleiding bestaat uit een MBO gedeelte voor het vervaardigen van hulp¬middelen en een HBO gedeelte voor het onderzoeken, aanmeten, adviseren en afleveren van hulpmiddelen.

Keurmerk, service en garantie

Het merendeel van NVOS-Orthobanda bedrijven heeft het branchekeurmerk SEMH Erkend Bedrijf. Deze onafhankelijke stichting stelt kwaliteitseisen vast in overleg met patiëntenorganisaties, voorschrijvers, zorgverzekeraars en zorgverleners. Jaarlijks worden de erkende bedrijven op deze eisen getoetst door het

Keurmerkinstituut.

Ook service en garantie staan bij NVOS-Orthobanda hoog in het vaandel. Met zorgverzekeraars zijn verregaande afspraken gemaakt over pasvorm- en materiaalgaranties.

Klachtencommissie

Het kan voorkomen dat een klant niet geheel tevreden is. De klant moet dan proberen om in onderling overleg met de leverancier van het hulpmiddel tot een goede oplossing te komen, eventueel met hulp van een door de Klachtencommissie Orthopedische en Medische Hulpmiddelen aangewezen onafhankelijke bemiddelaar. Mocht het toch niet lukken de klacht op te lossen, dan kan de cliënt een klacht indienen bij deze onafhankelijke klachtencommissie.

Meer informatie

mail: info@nvos-orthobanda.nl
website: www.nvos-orthobanda.nl

 

 

NVOS Orthobanda

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!