Waardevol contact met Schrijfmaatje

Waardevol contact met Schrijfmaatje

Vindt u het ook zo leuk om post te krijgen? Het is fijn om te weten dat er iemand aan u denkt. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

 

Misschien deelt u een hobby of interesse met uw Schrijfmaatje, soms gaat er een nieuwe wereld voor u open. Ook het delen van uw eigen dagelijkse ervaring in een brief kan veel voldoening geven. Zo ontstaan door het schrijven de mooiste contacten!

Hoe werkt Schrijfmaatje?

Bij Schrijfmaatje ontvangt u post van een vrijwilliger, waarbij het Ouderenfonds u koppelt aan iemand met zoveel mogelijk dezelfde interesse. Uw verzoek komt in een online wensenoverzicht te staan. Vrijwilligers kunnen op uw verzoek reageren. Het Ouderenfonds maakt een match en het postcontact kan beginnen!

 

Een koppeling is gemiddeld binnen een week geregeld. U ontvangt post en stuurt zelf ook post terug. De inhoud van de post is uiteraard vertrouwelijk. Meedoen aan Schrijfmaatje is gratis. Kaarten en postzegels zijn voor eigen rekening.

 

“Je bent weer even met elkaar”

 

schrijfmaatjeJannie Moria (80) heeft maar liefst drie Schrijfmaatjes. Tijdens de uitbraak van het coronavirus had ze behoefte aan wat extra contact. “Op deze manier ben ik meer in verbinding met andere mensen. Door de post ben je weer even met elkaar. Mijn Schrijfmaatjes zijn wat jonger en hebben toch een andere kijk op het leven. Ik leer wat van hen en zij leren weer wat van mij.” Jannie schrijft wekelijks heen en weer met haar Schrijfmaatjes. Dat kan over vanalles gaan. “Eén Schrijfmaatje woont in Amsterdam in de straat waar mijn kleindochter is geboren. Ik ken een heleboel in die buurt dat is echt heel leuk.”

Meer informatie en aanmelden

Heeft u interesse? Kijk op www.ouderenfonds.nl/schrijfmaatje. Daar vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden. Geen internet? Bel ons dan op 088 344 2000. Een van onze medewerkers helpt u verder.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is er voor u! We organiseren activiteiten waar u nieuwe mensen leert kennen en leuke dingen onderneemt. Gewone dingen zoals samen koffie drinken, een telefoontje of een dagje naar het strand, maken een groot verschil. Zeker als u misschien minder mensen ziet dan vroeger of niet overal meer naar toe kunt. Maak eens kennis met een van onze activiteiten. Want ouder worden doe je samen!

 

www.ouderenfonds.nl

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u

1 reactie

  1. Reageer augustus 03, 15:10 #1 Punky

    Beste mensen
    Niet alleen Corona maar zeker in de persoonlijke sfeer heeft mijn leven en die van mijn man op zijn kop gezet . Via mijn dochter die donateur is werd ik nieuwsgierig en wil mij aansluiten bij een van de activiteiten maar helaas is het enige wat ik kan doen :schrijven en heb enige kennis van de digitale wereld ook mijn mobiliteit is “nog” beperkt
    Met vr groet
    R.vd Laak