Wanneer is het slim om een aanvullende zorgverzekering te nemen?

Wanneer is het slim om een aanvullende zorgverzekering te nemen?

Naarmate je ouder wordt kan het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering het overwegen waard zijn. Sluit bijvoorbeeld een aanvullende verzekering af voor behandelingen bij de fysiotherapeut. Wanneer je last hebt van je rug of bijvoorbeeld steeds minder makkelijk beweegt, kunnen dergelijke behandelingen noodzakelijk zijn om gezond te blijven. In de polisvoorwaarden van een basisverzekering zal je vaak al snel vinden, dat de kosten voor een behandeling bij de fysiotherapeut niet (volledig) vergoed worden. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van aanvullende zorgverzekeringen.

Klaar voor de toekomst met een aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering sluit je net als de basisverzekering voor het begin van het nieuwe jaar af. Het is dus zaak om aan het eind van het kalenderjaar te voorspellen, welke medische zorg je in het nieuwe jaar nodig verwacht te hebben. Denk bijvoorbeeld ook een aanvullende tandartsverzekering. Verwacht je de komende jaar een ingrijpende behandeling aan je gebit uit te moeten laten voeren? In dat geval kan zo’n verzekering een voordelige optie voor je zijn. Waar het voorspellen van de samenstelling van je zorgverzekering in 2024 lastig zal zijn, is dit voor het komende jaar wellicht relatief goed te doen!

zorgverzekeringOnline zorgverzekering vergelijken met een tool

Zowel bij het afsluiten van een basisverzekering, als bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen is het belangrijk om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Welke verzekeraar biedt de meest gunstige premie of dekking? Zorgverzekeringen vergelijken doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende tools die hierbij goed van pas komen. Heb je de meest gunstige zorgverzekering en aanvullende verzekeringen gevonden? In dat geval kun je deze vaak direct vanuit de tool afsluiten. Zo weet je zeker, dat je dit tegen de juiste premie doet.

Tip: bekijk voor het afsluiten van een verzekering altijd de polisvoorwaarden. Je wilt een dubbele dekking voorkomen!

Advies over aanvullende verzekeringen

Zoals eerder al beschreven werd, kan het lastig zijn om te bepalen of het afsluiten van een aanvullende verzekering noodzakelijk is. Informeer eens bij je huisarts of bijvoorbeeld tandarts welke behandelingen in het komende jaar verwacht worden. Moet je bijvoorbeeld een verstandskies laten trekken? Zitten er een aantal beginnende gaatjes in je tanden? Lijkt je heup steeds slechter te worden? Enzovoorts. Dergelijke informatie kan prettig zijn, wanneer je moet bepalen welke aanvullende verzekeringen voor jou het overwegen waard zijn. Vanzelfsprekend zal het ook voor medici niet mogelijk zijn om te voorspellen welke behandelingen in het nieuwe jaar worden uitgevoerd.

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie