Wat mag ik na mijn operatie?

Wat mag ik na mijn operatie?

Na mijn operatie ging ik mij afvragen: wat mag ik allemaal en kan ik weer gaan sporten?

 

Wie is Mirjam? 43 jaar. Samenwonend en ze heeft 2 zonen van 12 en 7 jaar.
Beroep: Afgestudeerd als fysiotherapeut en oefentherapeut Cesar. Sinds 11 jaar alleen nog als oefentherapeut Cesar werkzaam in mijn eigen praktijk, daarvoor als fysiotherapeut in een zorginstelling.
Operatie: Sinds december 2016 heb ik een colostoma.
Herstelperiode: Na een 1,5 maand ben ik weer rustig gestart met werken. En na 2 maanden gestart met yoga. Nu 1,5 jaar verder gaat het erg goed. Ik werk weer 4 dagen per week en sport 2x per week; yoga en golfen. Daarnaast wandel ik veel met onze 2 honden.

 

operatieBij het hervatten van mijn werk ging ik me afvragen; wat mag ik allemaal, mag ik buikspieroefeningen doen, hoe gaat het met kracht zetten bij masseren? Bij het zoeken op internet vond ik wel informatie maar het kwam niet altijd overeen met mijn visie. Zo miste ik een stuk over core-stability en de dwarse buikspieren trainen.

 

Uitdaging: Toen dacht ik al, dit wil ik graag aan alle stomadragers laten weten, maar hoe bereik ik zoveel mogelijk stomadragers. Totdat ik met ConvaTec in contact kwam. Zij boden mij de gelegenheid om een cursus van Sarah Russell te volgen in Engeland. Deze cursus sluit precies aan bij mijn visie.

 

Nu wil ik zoveel mogelijk stomadragers bereiken om het belang van gezond bewegen met een stoma aan te geven.
Voor ConvaTec geef ik inmiddels trainingen aan stomaverpleegkundigen zodat zij stomapatiënten nog beter te kunnen begeleiden na de operatie. Deze begeleiding is vooral gericht op mogelijkheden en hoe je zo snel mogelijk fit kunt worden zowel na een operatie maar ook als de operatie al langer geleden is.

 

Missie van Mirjam: “Wat uw uitgangspunt ook is, u leert op een bewuste manier bewegen.”

 

Wilt u meer weten over het me+ Vitaliteitsprogramma? Vraag de gratis programmaboekjes aan. Hierin staan oefeningen die specifiek zijn ontwikkeld voor mensen die een grote buikoperatie hebben ondergaan en een stoma hebben. U kunt alle oefeningen vanuit huis doen. In 3 fases bouwen de oefeningen zich in intensiteit op. Zo kunt u zelf stap voor stap aan uw mobiliteit werken.

 

Neem contact op met het ConvaTec Service Team telefoon: 0800- 022 44 44.
Of ga naar: www.convatec.nl/meplus

 

 

convatec

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!