We gaan naar zee met het Ouderenfonds!

We gaan naar zee met het Ouderenfonds!

Een heerlijk onbezorgd dagje naar zee. Net zoals vroeger. Gaat u ook mee? Dit jaar organiseert het Ouderenfonds weer mooie stranduitjes. Een geweldige ervaring voor iedereen die in de afgelopen jaren misschien meer thuis heeft gezeten dan gewenst. Gezellig als u er ook bent!

Genieten van de zon

Tijdens het stranduitje wordt u ontvangen met koffie en taart en kan er een wandeling gemaakt worden over het strand, eventueel met een speciale strandrolstoel en met ondersteuning van een vrijwilliger. Het is door de strandrolstoelen en speciale matten voor iedereen mogelijk om écht het strand op te gaan. We lunchen gezamenlijk, drinken een advocaatje, luisteren naar muziek en genieten van de zon. En iedereen van 60 jaar en ouder is welkom! Kom met de BoodschappenPlusBus, met uw hele woonzorgcentrum of met een kennis of vriend(in).

ouderenfondsOpnieuw jong

Elly van der Klei (78) en Marja Barendrecht-De Bot (79) gaan regelmatig mee met een uitje. Marja: “Eventjes in een andere omgeving, lekker buiten zijn. Dankzij de uitjes van het Ouderenfonds kom ik op plaatsen waar ik anders niet kom. Je ontmoet altijd nieuwe mensen en hebt weer gespreksstof als je terugkomt. Afgelopen september waren we in Kijkduin. Van enthousiasme liepen we snel de branding in, maar toen kwam er net een grote golf!” Elly: “Onze pijpen waren nat geworden, dus we stonden te dansen in het water. We voelden ons weer opnieuw jong.” “Ja, echt genieten was het, ook voor mijn schoonzus van bijna 91 jaar”, vertelt Marja. “Dankzij de lieve vrijwilligers en een grote strandstoel, kon ook zij bij de zee komen.” Elly: “Het is fijn om onder de mensen te zijn. Ik kom altijd wijzer terug door de gesprekken die er zijn ontstaan.”

Praktische informatie

• Elk uitje is van 11.00 tot 14.30 uur. Behalve op Texel en Ameland omdat we met de boot gaan!
• Kosten: € 23,50 (exclusief vervoer). Voor de uitjes naar Texel en Ameland gelden andere prijzen i.v.m. de kosten voor de boot.
• Let op: het vervoer naar het strand regelt u zelf.
• Alle data en extra informatie vindt u op ouderenfonds.nl/uitjes
• Opgeven kan via ouderenfonds.nl/uitjes, per e-mail via evenementen@ouderenfonds.nl of telefonisch: 088 344 2000 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Uitjesfonds

Zijn de kosten van een uitje een drempel voor u om mee te gaan? Dan kunt u gebruik maken van het Uitjesfonds. Dit fonds voorziet ook in een bijdrage voor het vervoer. U kunt een aanvraagformulier ontvangen door te mailen naar evenementen@ouderenfonds.nl, kijk op ouderenfonds.nl/uitjesfonds of bel naar 088 344 2000.

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!