Week van Zorg en Welzijn van 12 t/m 17 maar

Week van Zorg en Welzijn van 12 t/m 17 maar

Van 12 t/m 17 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn. Ruim 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week de deuren en laten aan Nederland zien hoe het is om in de sector te leren te werken. Neem een kijkje bij het verpleeghuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen GGZ, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, noem het maar op, alles is te zien!

 

De Week van Zorg en Welzijn heeft als doel om potentiële werknemers, te stimuleren om te kiezen voor een baan of opleiding binnen zorg en welzijn. De sector staat nu en in de toekomst voor een grote uitdaging want er zijn veel extra mensen nodig. Tijdens de Week kunnen geïnteresseerden op allerlei manieren kennis maken met de beroepen in zorg en welzijn. Hiernaast biedt de Week een goede mogelijkheid om de medewerkers uit de sector in het zonnetje te zetten. Om ze zo te bedanken voor hun toewijding en inzet, dag en nacht, het hele jaar door.

 

De campagne van De Week van Zorg en Welzijn bestaat uit een aantal onder-delen. Naast de landelijke huis-aan-huis krant zendt SBS6 vijf weken lang het programma ´Heel Holland Zorgt´ uit (iedere zaterdag middag om 16:30) en krijgt zorg- en welzijn aandacht via grote radio en online campagnes. Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is opnieuw ambassadeur van de Week.

Insert Maarten van der Weijden:

Ik ben erg trots dat ik voor het tweede jaar op rij ambassadeur mag zijn van de Week van Zorg en Welzijn. Door mijn ervaring als ambassadeur vorig jaar heb ik nog meer waardering gekregen voor de zorg- en welzijnsprofessionals. Ik heb een kijkje mogen nemen achter de schermen bij zorg- en welzijnsorganisaties door het hele land en heb gezien wat voor fantastisch werk daar wordt gedaan.

Week van Zorg en Welzijn Bustour

Nieuw dit jaar is de Week van Zorg en Welzijn Bustour. In deze bus vertellen vijf vrijwilligers over hun werk in zorg en welzijn. De tour doet scholen door het hele land aan, om leerlingen te laten zien wat het werk inhoudt en ze te enthousiasmeren voor een toekomst in deze prachtige sector.

 

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 samenwerkende regionale werkgeversorganisaties die binnen RegioPlus gezamenlijk werken aan het realiseren van voldoende en de juiste zorg- en welzijnsmedewerkers. Wilt u een kijkje nemen tijdens een open dag van een zorg of welzijnsorganisatie? Dat kan! Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl voor een geopende locatie bij u in de buurt.

 

 

Week van Zorg en Welzijn logo

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!