Wees niet bang om op een knopje te drukken

Wees niet bang om op een knopje te drukken

Leny Adamse (83) gaat mee met de tijd. “Ik ben zeker geen digibeet. Online bankieren, appen met de mobiel, enquêtes invullen of foto’s versturen; dat lukt me wel. Maar ik voel me soms toch een beetje een kleuter als iets niét lukt.”

ouderenfdnds

 

“Ik loop regelmatig tegen dingen aan, mailen gaat bijvoorbeeld niet altijd goed”, vertelt Leny. “Als ik iets een keer heb gedaan denk ik vaak: ‘Nu weet ik het’. Maar een half jaar later ben ik het toch vergeten. Je moet het vaker doen, herhalen.”

Online huisarts

Leny doet vandaag mee aan een workshop van Welkom Online. “Alles wordt goed uitgelegd en het tempo is prettig. Het is ook fijn dat je een hand-out krijgt, dan kan je aantekeningen maken of later nog eens opzoeken hoe iets moest.” Het onderwerp van deze workshop is ‘Gezondheid’. “Tegenwoordig ontkomen we er bijna niet aan, veel dingen gaan nou eenmaal digitaal”, aldus vrijwilligers Kim en Lisa die de workshop leiden. Na een korte introductie gaan de deelnemers zelf aan de slag. Wat is er online mogelijk bij hun eigen huisartsenpraktijk? Iedereen pakt de tablet erbij en gaat op onderzoek uit.

Gewoon doen

Leny vindt het belangrijk met de tijd mee te bewegen. “Het was vroeger niet per se beter. Bellen vanaf je vakantiebestemming was hartstikke duur, dan kon je net de hele familie hallo zeggen en moest je alweer ophangen. Nu app ik met mijn kleinzoon die een verre reis maakt. Hij stuurt me foto’s en verhaaltjes en daar kan ik op reageren. Geweldig vind ik dat!”

Workshops Welkom Online

wilt zetten! Elke keer komt een ander thema aan bod. De workshops zijn voor iedereen: met of zonder digitale ervaring. Een workshop duurt ongeveer anderhalf uur
en de deelname is gratis.

  • Wilt u meedoen? Kijk of er een workshop is bij uw eigen bibliotheek, wijkcentrum of buurthuis. U kunt ook bellen naar het Ouderenfonds (088 344 2000), een mailtje sturen naar welkom-online@ouderenfonds.nl of kijk voor meer informatie op ouderenfonds.nl/welkom-online
  • Wilt u zelfstandig aan de slag? Ga direct naar welkomonline.nl

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo, met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, ASML en het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties.

 

 

ouderenfonds

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!