Wees zuinig op uw voeten!

by TerraByte internet services | 30/04/2022 17:24

Herkent u voetklachten zoals pijn bij het lopen of snel vermoeide voeten? Dat is natuurlijk erg vervelend. Voeten worden iedere dag belast en de klacht kan terugkeren. De oorzaak ligt vaak bij het soort schoenen die worden gedragen. Brede voeten zijn er in allerlei soorten en maten, dit maakt het soms lastig om een passende schoen te vinden. Wist u dat u naast lengtematen ook schoenen kunt kopen in een breedtemaat? Dat loopt stukken comfortabeler wat klachten kan voorkomen of verminderen.

 

‘’Omdat mensen vaak niet weten dat ze brede voeten hebben, worden er schoenen gekocht die te groot óf te smal zijn’’, vertelt Maarten van Maurik, podoloog en winkelmanager bij Buchrnhornen. Voetklachten zoals pijn aan de hak of voorvoet, maar ook zwellingen of blaren en soms knie- en heupklachten kunnen het gevolg zijn. “Niet nodig”, zegt Maarten, “want er bestaat een heel assortiment aan schoenen speciaal voor mensen met brede tot zeer brede voeten.”

voetenPersoonlijk advies

Normaal gesproken vindt u in schoenen-winkels breedtematen tot en met H. Speciaal voor zeer brede voeten heeft Buchrnhornen[1] een exclusieve collectie ingekocht van breedtematen K tot W. De adviseurs van Buchrnhornen meten de lengte- en breedtemaat van uw voeten door middel van een analyse, waarbij ze tevens kijken naar de voetstand, uw looppatroon en de beweeglijkheid van de voetgewrichten. “Onze voetspecialisten hebben alle kennis in huis en zijn zeer deskundig. Bij Buchrnhornen kunt u altijd een afspraak maken voor een gratis loopscan waarbij er een uitgebreide voet- en bewegingsanalyse wordt gemaakt.’’

Multidisciplinair Voet- en Beweegcenter

In sommige gevallen vraagt een situatie extra aandacht. Buchrnhornen is niet alleen een schoenenspeciaalzaak, maar ook een voet- en beweegcenter. Er wordt nauw samengewerkt met disciplines als podotherapie, pedicure en orthopedische schoentechniek. Als multidisciplinair center weet Buchrnhornen[1] alles van de meest voorkomende voetproblemen en volgt er een advies op maat.

 

 

voetten[2]

 

 

Endnotes:
  1. Buchrnhornen: https://www.buchrnhornen.nl/
  2. [Image]: https://www.buchrnhornen.nl/

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/wees-zuinig-op-uw-voeten/