Welke zorgverzekering is geschikt voor senioren?

Welke zorgverzekering is geschikt voor senioren?

Half november hebben de verschillende Nederlandse verzekeraars hun premie voor het komende jaar bekend gemaakt. Traditioneel is dit het begin van het overstapseizoen, welke in principe tot 1 januari loopt. In sommige gevallen is het mogelijk om in januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt bijvoorbeeld, wanneer je de huidige verzekering nog voor het eind van dit jaar opzegt. Nu de nieuwe polissen bekend zijn gemaakt, is het zaak om verschillende opties te vergelijken. Een zorgverzekering vergelijken voor 2022 doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende tools, die je helpen een verzekering te vinden die aansluit op jouw situatie. 

Gecontracteerde partijen van een verzekeraar

Senioren doen er verstandig aan te kijken naar de zorgverleners waarmee een verzekeraar een contract afgesloten heeft. Vaak wordt de zorg bij een gecontracteerde partij 100% vergoed, daar waar dit bij een niet-gecontracteerde partij al snel onder de 75% ligt. Wellicht heb je vaste zorgverleners, waar je ook het komende jaar gebruik van wilt kunnen maken. Zoek online op of een verzekeraar hier een contract mee afgesloten heeft, om er zeker van te zijn dat de geboden zorg volledig vergoed wordt. Je vindt deze informatie doorgaans op de website van de verzekeraar.

zorgverzekeringAanvullende verzekeringen afsluiten

In de basis wijkt de basiszorgverzekering van een partij X niet veel af van diezelfde verzekering bij een partij Y. Het verschil zit voornamelijk in de dekking van een aanvullende verzekering. Wist je dat in Nederland zo’n 85% van de bevolking een aanvullende verzekering afgesloten heeft naast de basiszorgverzekering? Populair zijn onder meer de aanvullende tandartsverzekering, de aanvullende verzekering voor hulp van een opticien en de verzekering voor behandelingen bij de fysiotherapeut. Bepaal samen met de arts, welke zorg je het komende jaar mogelijk nodig hebt. Op basis hiervan kun je een of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten.

Vergelijk de premies van verzekeraars

Soms zitten er verschillen in de premies van de diverse verzekeraars. Eerder las je al dat het gebruik van een online vergelijkingstool kan helpen om de goedkoopste zorgverzekeraar te vinden. Je kunt de verzekering vaak direct via zo’n tool afsluiten. Zo ben je verzekerd van de juiste premie! Wanneer je maar weinig medische zorg nodig hebt en over voldoende financiële middelen beschikt, kan het interessant zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit kan bij veel verzekeraars tot een bedrag van maximaal 885 euro. Iets wat overeenkomt met een korting van 20 euro per maand op je premie.

Meer informatie

Ga naar: zorgverzekering vergelijken 2022

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!