Welkom Online – Wegwijs op internet met gratis lesprogramma

Welkom Online – Wegwijs op internet met gratis lesprogramma

“Normaal belt mijn familie via video. Nu weet ik ook hoe het werkt en kan ik het zelf!” Met het gratis lesprogramma Welkom Online leerde mevrouw Meijer (75) hoe ze kan videobellen. Mevrouw Ter Broek (70) kan nu via internet boodschappen doen én berichten sturen via WhatsApp.

 

Welkom Online is een gratis, laagdrempelig en online lesprogramma voor iedereen die een eerste stap op het internet wil zetten. Het programma bestaat uit vier modules: uw dagelijks leven, uw actieve leven, uw sociale leven en uw gezonde leven.

Hoe werkt Welkom Online?

Welkom Online kunt u zelf vanuit huis volgen. Het lesprogramma duurt maximaal 12 weken, met een les van 1 uur per week. In kortere tijd doorlopen kan ook of u volgt alleen de modules die passend zijn. Om het lesprogramma te volgen heeft u een tablet, laptop of computer met internetverbinding nodig.

onlineHelpdesk Welkom Online

Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar u naartoe kunt bellen met online en digitale vragen. U kunt hier terecht met vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik via internet spelletjes spelen met anderen? U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 088 344 2000.

Er valt veel te leren!

• Kosteloos bellen met vrienden en familie in het buitenland met WhatsApp
• Routes opzoeken via Google Maps
• Een uitje plannen met het openbaar vervoer
• Online boodschappen doen, de krant lezen of muzi

Lesvoorbeeld uit Welkom Online: Whatsapp

Je kunt ook berichten sturen met Whatsapp. Daar heb je vast weleens over gehoord! Whatsapp is een gratis app voor op je telefoon. Die moet je eerst downloaden.
Voor Whatsapp heb je een account nodig. Daarvoor moet je je telefoonnummer geven. Het is handig om hier je eigen naam te gebruiken. Zet er ook een foto van jezelf bij. Dan weet iedereen dat jij het bent. Je hebt via Whatsapp tenslotte alleen contact met bekenden.
In Whatsappberichten worden vaak emoji’s gebruikt. Dat zijn grappige gezichtjes. Deze beelden meestal een gevoel uit. Zo kun je vertellen wat je vindt of voelt. Hoef je het niet te typen. Bovendien ziet het er leuk uit. Er zijn er heel veel! Je vindt ze onderaan je toetsenbord op je telefoon.

Heeft u interesse?

Ga naar www.welkomonline.nl en meld u gratis aan! Heeft u digitale vragen? Bel de Helpdesk Welkom Online op 088 344 2000 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

 

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid.
Welkom Online wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung Nederland.

 

 

nationaal-ouderenfonds

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie