Welkom Online

by TerraByte internet services | 01/05/2022 10:35

‘Via de tablet zie ik mijn zus nu iedere dag’

 

Iedere zaterdag krijgt Jane Meyer bezoek van vrijwilliger Naomi (32) om digitaal vaardiger te worden met het online lesprogramma Welkom Online van het Nationaal Ouderenfonds. “Van tevoren schrijf ik op wat ik wil vragen. Er zijn veel termen die ik niet ken, wat betekent bijvoorbeeld Instagram?”

 

Ook deze zaterdag komt Naomi langs. Zodra de verse muntthee is ingeschonken, komt de tablet op tafel. “Na het eerste bezoek van Naomi, nu ongeveer een jaar geleden, was ik al blij dat ik wist hoe je de tablet aan en uit kreeg”, vertelt Jane lachend. “En nu? Nu begin ik ’s morgens met een muziekje bij het ontbijt, Ray Charles of Fats Domino, en Facetime ik bijna iedere dag met mijn zus.”

Positieve wending

Jane is erg blij met de komst van Naomi. “Naast de praktische lessen komen er ook veel andere onderwerpen aan bod en dat is heel gezellig. Zonder Naomi had ik dit digitale pad niet aangedurfd, maar ik kan het iedereen aanraden. Op deze manier blijf je bezig en voel je je niet geïsoleerd. Door Welkom Online begrijp ik veel beter wat de mogelijkheden zijn van mijn tablet. Dat heeft mijn leven een positieve wending gegeven, het is in heel veel opzichten een verrijking.”

 

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo, met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung Nederland en ASML.

welkom onlineWat is Welkom Online?

Welkom Online is een online lesprogramma om zelfstandig, in een groep of samen met een vrijwilliger digitaal vaardiger te worden. We kunnen steeds meer zaken online regelen, zoals boodschappen doen of contact onderhouden, maar de drempel kan hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt.

 

In het lesprogramma leert u bijvoorbeeld hoe u kunt videobellen, een uitje plant en of apps gebruikt. De lessen volgen vijf thema’s: uw dagelijkse leven, uw actieve leven, uw sociale leven, uw gezonde leven en uw mobiele leven. Iedere les bevat concrete voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord u meteen helpt. Voor Welkom Online heeft u een tablet of een computer nodig met een internetverbinding. Het lesprogramma duurt maximaal 16 weken, met een les van 1 uur per week.

Start ook met de lessen!

Wilt u zelfstandig aan de slag? Ga dan direct naar welkomonline.nl[1]. Wilt u hulp van een vrijwilliger of liever een groepsles volgen, kijk dan op www.ouderenfonds.nl/welkom-online[2] of bel naar 088 – 344 2000[3].

 

Heeft u geen tablet of laptop en is het voor u niet mogelijk deze aan te schaffen? Dan stelt het Ouderenfonds onder voorwaarden een tablet ter beschikking.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met het Ouderenfonds via welkom-online@ouderenfonds.nl[4] of 088 – 344 2000[5].

 

 

nationaal-ouderenfonds[6]

 

 

Endnotes:
  1. welkomonline.nl: https://welkomonline.nl/
  2. www.ouderenfonds.nl/welkom-online: https://ouderenfonds.nl/activiteit/welkom-online/
  3. 088 – 344 2000: tel:+31883442000
  4. welkom-online@ouderenfonds.nl: mailto:welkom-online@ouderenfonds.nl
  5. 088 – 344 2000: tel:+31883442000
  6. [Image]: http://www.ouderenfonds.nl

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/welkom-online/