Steeds meer slimme hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking

by TerraByte internet services | 14/09/2022 10:14

Als je moet leven met minder zicht, word je geconfronteerd met nogal wat beperkingen in het dagelijks leven. Om mensen met een visuele beperking te helpen hun leven zo optimaal mogelijk te leven zijn er gelukkig veel slimme hulpmiddelen beschikbaar. En dat aanbod blijft maar groeien. Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober vindt in Jaarbeurs Utrecht de ZieZo-beurs plaats. Tijdens de belangrijkste oogbeurs van Nederland presenteren diverse organisaties hun nieuwste visuele hulpmiddelen en diensten.

 

Er zijn veel organisaties aanwezig, van grote landelijke verenigingen tot kleine ondernemers, van oude bekenden tot jonge nieuwkomers. Van de ruim 100-jarige Bartiméus tot de net 1-jarige AYES. Al die organisaties delen dezelfde ambitie: het verbeteren van het leven met minder zicht.

 

ziezo-beursTijdens het evenement vertellen organisaties als Babbage, Ergra Low Vision, Iris Huys, Lexima Reinecker Vision, Low Vision Totaal, Optelec, Slechtziend.nl en Worldwide Vision over hun uitgebreide dienstenaanbod. Diverse start-ups demonstreren graag hun slimme apps, gadgets en wearables – van een slimme navigatie-app tot Nederlandssprekende huishoudelijke apparatuur. Zo zal AYES laten zien hoe hun innovatieve OKO-app werkt: deze app kan situaties op straat herkennen en blinden en slechtzienden helpen bij het navigeren. Een andere jonge onderneming, SeeFeel, presenteert haar speciale kledinglijn voor vrouwen met een visuele beperking. Of wat dacht u van voelbare en sprekende huishoudelijke apparatuur? Iris Huys vertelt er graag over. En zo is er nog veel meer.

 

Kortom, er is genoeg te ontdekken op de ZieZo-beurs. Naast het bezoeken van de stands, kunt u ook meedoen aan diverse workshops en presentaties. Informatieve en praktische workshops worden onder andere verzorgd door: Bartiméus (over nachtzien, indoor navigatie met eZwayZ en prettig blijven werken); Visio (over blind boodschappen doen en blind koken) en Babbage (over het leren en studeren met een visuele beperking).

 

De ZieZo-beurs[1] is voor blinden en slechtzienden, maar natuurlijk ook voor hun familie, vrienden en zorgverleners. Naast alle informatievoorziening is er ook veel ruimte voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. Van harte welkom!

 

Komt u ook? Meld u nu aan op www.ziezo.org[2] en ontvang de gratis toegangskaarten.

 

 

ZieZo Beurs[3]

 

 

Endnotes:
  1. ZieZo-beurs: https://www.ziezo.org/
  2. www.ziezo.org: https://www.ziezo.org/
  3. [Image]: https://www.ziezo.org/

Source URL: https://www.seniorenwijzer.nl/welkom-op-de-ziezo-beurs/