Wereld Alzheimer Dag 2018 staat in het teken van muzikale ontmoetingen

Wereld Alzheimer Dag 2018 staat in het teken van muzikale ontmoetingen

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Toch overkomt het heel veel mensen. Mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

 

Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hierbij naar boven halen. Als iemand met dementie bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan diegene soms feilloos liedteksten meezingen. Wereld Alzheimer Dag – 21 september – staat dit jaar in het teken van muzikale ontmoetingen.

 

In Wereld Alzheimer Week wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. Alzheimer Nederland moedigt alle initiatieven van harte aan. We nodigen u uit om u voor een van de activiteiten aan te melden. Wij zijn samen op Wereld Alzheimer Dag!

alzheimer dagInitiatieven rondom Wereld Alzheimer Dag

1. Ma – Eric Corton in Carré | 24 september
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Speciale voorstelling Ma door Eric Corton, inclusief voorprogramma met o.a. Hugo Borst. Bestel kaarten via www.carre.nl

 

2. Concert om niet te vergeten | 11 september
Op 11 september 2018 organiseren Amsterdam UMC, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rijksmuseum een concert in aanloop naar Wereld Alzheimer Dag.
De bijzondere relatie tussen kunst en de ziekte van Alzheimer staat hierbij centraal. Bestel kaartjes via www.concertgebouw.nl
3. 2bike4alzheimer | 23 en 24 september
Op 23 en 24 september houdt Alzheimer Nederland hét jaarlijkse fietsevenement 2bike4alzheimer. De opbrengst van deze 24 uur durende estafettefietstocht gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Komt u ook kijken naar de fietsers in Huizen? www.2bike4alzheimer.nl.

 

4. Care & Culture Koor | 21 september
Van basisschoolkinderen tot verpleeghuisbewoners, iedereen mag deel uitmaken van het Care & Culture koor, waarin muzikale ontmoetingen en de dialoog centraal staan. Op 21 september om 14.00 uur treedt het koor op in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam, met o.a. actrice en schrijfster Marjan Berk. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht via contact@melmanproducties.nl.

 

Meer initiatieven rondom Wereld Alzheimer Dag

www.alzheimer-nederland.nl/wereld-alzheimer-dag-2018

Over Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. Het aantal mensen met dementie is in Nederland door de vergrijzing vervijfvoudigd tot 270.000. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring.

 

Het is onze missie om dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

 

We werken hiervoor samen met regionale en landelijke zorginstellingen. Al ons werk draait om de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten. We komen op voor hun belangen, bieden hulp en informatie en financieren wetenschappelijk onderzoek. Dit werk doen we samen met duizenden vrijwilligers. Wij kunnen daarbij niet zonder de bijdragen van donateurs.

Meer informatie

www.alzheimer-nederland.nl

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!