Wereld Alzheimer Dag 2019  in teken van ‘Samen bewegen’

Wereld Alzheimer Dag 2019 in teken van ‘Samen bewegen’

Samen bewegen’ is het thema van Wereld Alzheimer Dag 2019. Op 21 september wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. De afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren overal in het land mooie activiteiten om samen van te genieten.

 

Een aantal activiteiten op deze dag staat in het teken van het thema ‘samen bewegen’. “Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving”, zegt Gerjoke Wilmink,
directeur van Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor een activiteit

U kunt zich aanmelden voor een activiteit via alzheimer-nederland.nl/wereld-alzheimer-dag. Wanneer u zelf iets organiseert, kunt u dat delen via Twitter of de Facebookpagina van Alzheimer Nederland met #samenopWAD.

Alzheimer Dag2bike4alzheimer

Op 21 en 22 september vindt ook 2bike4alzheimer plaats, hét fietsevenement van Alzheimer Nederland. Samen op de pedalen voor een toekomst zonder dementie. Dat is het idee achter de non-stop estafettefietstocht van 400 kilometer die dag en nacht doorgaat, waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar dementie. “Er is veel onderzoek nodig naar dementie,’’ zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland. “Want daardoor krijgen we steeds betere inzichten in oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie.”

 

Dit jaar wordt de 8ste editie van 2bike4alzheimer gehouden. Iedereen kan zich aanmelden met een team van 4-12 mensen. Elke ploeg bepaalt zelf hoeveel kilometer de afzonderlijke teamleden fietsen. Door dag en nacht te fietsen, ervaren de deelnemers wat mensen met dementie meemaken; ze raken hun dag- en nachtritme kwijt.

 

Tot september 2019 kan iedereen zich opgeven via www.2bike4alzheimer.nl.

 

 

Alzheimer Nederland

 

 

 

Multimag Comments

We love comments
No Comments Yet! You can be first to comment this post!