West Betuwe ontdekken vanaf station Beesd

West Betuwe ontdekken vanaf station Beesd

Het is een stationnetje met maar één perron, maar ideaal als je te voet of met de fiets eropuit wil in West Betuwe. Vanaf station Beesd heb je een schat aan mogelijkheden om te gaan genieten van de Linge en de Betuwe. Je bepaalt zelf de afstand en route die je gaat lopen of fietsen. Een kaart van het fietsknooppuntennetwerk is daarbij – ook voor wandelaars – een handig hulpmiddel.

Fiets gratis mee

Station Beesd ligt aan de zogeheten Merwede-Linge lijn, een treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen via Gorinchem en Leerdam. https://www.merwedelingelijn.nl/ In beide richtingen stopt twee keer per uur een trein op station Beesd. Je fiets mag in daluren in die trein gratis mee. Hou de tijd in de gaten. Want tussen 6.30 – 9.00u. en 16.00 – 18.30u. heb je, naast je vervoersbewijs, een Fietskaart Spits nodig. Deze kost € 5,- en is één dag geldig.

Mariënwaerdt

Heb je na je reis zin in een kopje koffie of zo, dan moet je even (ca.10 min.) doorlopen of – fietsen naar de Stapelbakker op Mariënwaerdt. Over Heerlijkheid Mariënwaerdt gaan drie wandelroutes van verschillende lengtes.
https://www.marienwaerdt.nl/bezoeken/

 

Ook een deel van het zogeheten Leidschehoevenpad gaat over Mariënwaerdt (https://klompenpaden.nl/klompenpad/leidschehoevenpad/). Een van de aanlooproutes start bij Station Beesd.

west betuweLinge

Er zijn duizend-en-een aantrekkelijke manieren om vanaf station Beesd bij de Linge te komen. Je kunt bijvoorbeeld rechtsaf het spoor volgen, onder de A2 door en via Strandbad, Waterskibaan en Camping Betuwestrand.
https://www.betuwestrand.nl/ naar Uilen- en Dierenpark De Paay (https://depaay.nl/) aan de Linge (2km). Vanaf daar kun je de Linge blijven volgen richting Leerdam (6,4 km).

 

Ga je liever via Mariënwaerdt, dan kun je ter hoogte van De Stapelbakker linksaf via de Notenlaan naar Het Grote Huis. (2km) Vanaf daar kom je linksom (Appeldijk!) of rechtsom altijd uit bij de Linge. Vaart het pontje Mariënwaerdt <> Enspijk dan kun je daarmee de Linge oversteken. Linksom kun je dan via Molen De Vlinder en Deil naar (station) Geldermalsen; rechtsom via Rumpt naar (station) Leerdam of ga bij Rhenoy terug naar Beesd. Vaart het pontje niet, ga dan via het fietspad langs de A2 naar de overkant. In Enspijk kun je bij “Lekker aan de Linge” een kano huren… https://kano.nl/ Een idee?

De Hoenderik

Aan Lingedijk 180 in Tricht, op ca. 5 km van Station Beesd, ligt Fruitbedrijf en Bed & Breakfast “de Hoenderik” (https://www.dehoenderik-tricht.nl/). Daar kun je midden in de boomgaard genieten van koffie, lunch, ijsjes, etc. en van kippen die bij je tafeltje rondscharrelen. Je kunt er in het seizoen ook zelf onder andere aardbeien en frambozen plukken. Vanaf Station Beesd kom je er (bijv.) via Mariënwaerdt en de vermaarde Appeldijk. Vanaf De Hoenderik kun je je weg vervolgen langs de Linge richting station Geldermalsen, 2,5 km, of teruggaan naar station Beesd.

 

Station Beesd is een uitgelezen toegangspoort tot de Linge en West Betuwe. Waarin een klein stationnetje groot kan zijn!

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!