Beleef Betuwe  en Linge vanuit Beesd

Beleef Betuwe en Linge vanuit Beesd

Voor een dagje Linge en West Betuwe is Beesd een uitgelezen startpunt. Dit karakteristieke dorpje aan de Linge is goed bereikbaar via de A2 én met de trein. Wilt u langer blijven dan één dag – en daar is alle reden toe – dan vindt u in en bij Beesd campings van groot tot klein en flink wat B&B’s.

 

Misschien bent u op de A2 al ettelijke keren de afslag Beesd voorbij gereden. Dan heeft u heel wat moois gemist. Zet uw auto maar eens op het Dorpsplein van Beesd. Vanaf dat plein bent u in twee, drie minuten bij ‘Uitspanning De Notenboom’ in de Middenstraat, de straat met op de hoek ‘Handelshuis Anno 1901’. In een ver verleden was ‘De Notenboom’ een plek waar paarden konden uitrusten. Nu is het de beurt aan de toeristen. Op het terras en in de tuin kunnen die lekker bijkomen van een autorit, fietstocht of wandeling.
www.uitspanningdenotenboom.nl

 

West BetuweVanaf De Notenboom kunt u op uw gemak gaan wandelen of fietsen. Naar de Heerlijkheid Mariënwaerdt bijvoorbeeld. Die ligt min of meer om de hoek. U gaat de Middenstraat uit, linksaf langs de Linge, onder het viaduct door en u bent er al. Het eerste gebouw dat u ziet is de Zorgimkerij.
www.dezorgimkerij.nl
Daar kunt u op ontdekkingstocht langs producten van honing en was. Vervolgt u de dijk, dan komt u bij het statige woonhuis van de Heerlijkheid.
www.marienwaerdt.nl

 

Een andere optie is het Laarzenpad langs de Linge, een wandeling van maar enkele kilometers door een prachtig natuurgebied, pal aan de Linge. Het pad begint aan de voet van molen ‘De Vrijheid’. Is die open, maak dan even een praatje met de gastvrije molenaar. Vanaf het pad ziet u de skyline van Beesd met zijn markante kerktorens. De stompe toren is van de kerk waar Abraham Kuijper van 1863-67 predikant is geweest. De kerk staat in de met leibomen gemarkeerde Voorstraat, vlakbij het eind van het Laarzenpad.

 

Strandliefhebbers komen in Beesd aan hun trekken op het Betuwestrand met zijn brede strand en zwemplas. Voor wie wil is er een waterskibaan. Overnachten kan op de camping, eventueel in een trekkershut.
www.betuwestrand.nl

 

West BetuweHeeft u een fiets ter beschikking, dan zou u vanuit Beesd een rondje Linge kunnen fietsen via Leerdam. Een tocht van zo’n 30 km met veel bezienswaardigheden. Uilen- en Dierenpark ‘De Paay’, Leerdam zelf natuurlijk, het dorp Asperen en het naar dit dorp genoemde fort van de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie. In Acquoy komt u langs de scheve toren van Pisa. U kunt voor deze route vanuit Beesd de volgende fietsknooppunten volgen: 80-81-82-48-Leerdam-57-49-89-98-97-51. In Rumpt gaat u dan via de Lingebrug terug naar Beesd.

 

Beesd is per (stop)trein bereikbaar via de Merwede-Linge-lijn van Arriva. Uw fiets mag gratis mee. De lijn verbindt Dordrecht via Gorinchem met Geldermalsen. Komt u zonder fiets, dan kunt u vanaf Station Beesd naar Beesd wandelen. De meest aantrekkelijke route is via Mariënwaerdt, langs de Zorgimkerij en dan de Lingedijk volgen.

Meer informatie

www.lingestreek.nl

 

 

West Betuwe

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!