We voelden ons gelijk serieus genomen in het BovenIJ

We voelden ons gelijk serieus genomen in het BovenIJ

Hester Gijswijt (54) en haar man waren de wanhoop nabij. Na verschillende bezoeken aan de huisarts en dermatoloog kwam Hester uit ‘t Gooi terecht in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Haar schoonzus attendeerde Hester op het Wond Expertise Centrum. Met een verwijzing van de huisarts kon Hester dezelfde week nog in het BovenIJ ziekenhuis terecht.

 

Hester zit door haar ziekte in een elektrische scootmobiel. De man van Hester is mantelzorger en verzorgt haar dagelijks. Hester: “Al bijna drie jaar had ik een doordrukwond onder mijn voet. Verschillende zorgprofessionals konden de wond niet genezen. Wij waren de wanhoop nabij. Totdat ik bij het Wond Expertise Centrum in het BovenIJ ziekenhuis terecht kwam. Het leek erop dat de wond na drie behandelingen was genezen. Het gaat veel beter, maar af en toe hebben we even telefonisch contact met het ziekenhuis over de verzorging.”

De wond beïnvloedde ons leven

Hester: “Dagelijks werden mijn man en ik geconfronteerd met de wond onder mijn voet. Nadat de wond niet genas, namen we contact op met de huisarts. We werden toen verwezen naar verschillende zorgprofessionals in ziekenhuizen. Helaas volgde er geen verbetering. Het was verschrikkelijk, want het leek erop alsof niemand ons kon helpen.”

Veel deskundigheid in het Wond Expertise Centrum

Hester en haar man voelde zich gelijk serieus genomen in het BovenIJ ziekenhuis. Jolanda Alblas, physician assistant: “We hebben de wond in eerste instantie eerst goed schoongemaakt en vervolgens het eelt onder de voet weggehaald. Daarna is de wond meerdere keren verzorgd.”

 

Hester: “In totaal ben ik drie keer teruggekomen voor behandeling en nacontrole. Ik kan nog steeds niet geloven dat het nu zo’n stuk beter gaat. De wond beïnvloedt nu veel minder ons leven. Elk ziekenhuis zou deze wondverzorgingsdeskundigheid moeten hebben. De interesse en liefde voor het vak die de mensen in het BovenIJ ziekenhuis hebben, straalt er vanaf.”

 

bovenij

 

Bij het Wond Expertise Centrum kunt u voor alle wondbehandelingen terecht, die langer dan twee weken duren. Of waarvan door de huisarts is vastgesteld dat de genezing langer dan twee weken gaat duren. Met een verwijzing van uw huisarts of verpleeghuisarts kunt u na enkele dagen terecht bij het Wond Expertise Centrum in het BovenIJ ziekenhuis.

Meer weten?

Bekijk: www.bovenij.nl/wondexpertisecentrum

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!