Zorgeloos en veilig wonen in Serviceflat Schouwenhove

Zorgeloos en veilig wonen in Serviceflat Schouwenhove

Zorgeloos wonen met alle gemakken onder handbereik. Met alle ruimte en voorzieningen om comfortabel te leven, zonder omkijken naar woningonderhoud of andere lastige verplichtingen. Is dat geen aantrekkelijk idee?

 

Serviceflat Schouwenhove in Leiden is een veilige en beschermde woonomgeving voor senioren. Iedereen woont er zelfstandig, in alle privacy, en kan tegelijkertijd gebruikmaken van tal van services, voorzieningen en activiteiten. Schouwenhove is daarmee de enige in zijn soort in Leiden en omgeving.

Dag en nacht

“We stellen alles in het werk om het de bewoners gemakkelijk en comfortabel te maken”, zegt directeur Annelies de Koning van Schouwenhove. “Het team staat letterlijk dag en nacht klaar voor de bewoners.” Dat wil zeggen dat de receptie 24 uur per dag is bemand. In de woningen zijn alarmeringspunten en alle ingangen zijn beveiligd. In Schouwenhove is dagelijks een verzorgende in huis die helpt bij incidenten. Voor voorkomende karweitjes is er een technische dienst. Mevrouw De Koning noemt als bijzonder pluspunt het eigen keukenteam. “Veel bewoners maken gebruik van onze maaltijdservice. In onze keuken worden dagelijks verse en gezonde maaltijden bereid.”

SchouwenhoveActiviteiten

Schouwenhove gonst van de activiteiten, vertelt ze. “Er is hier elke dag is er wel iets te doen. Variërend van klassieke concerten in onze ruime recreatiezaal, stoelgymnastiek, koersbal, bridge, bingo, fitness, lezingen en modeshows, om maar een greep te doen uit de activiteiten. Allemaal voor en door bewoners georganiseerd. Meedoen kan, maar niets hoeft.”

Fietsmaatjes

Gezond ouder worden heeft alles te maken met zo lang mogelijk actief blijven. Daarom is Serviceflat Schouwenhove een van de partners van Fietsmaatjes Leiden. In de stalling van Schouwenhove staan twee duofietsen, waarvan veel gebruik wordt gemaakt. Annelies de Koning is enthousiast over de inzet van de vrijwilligers. “In sommige gevallen wonen die ook in Schouwenhove! Ze nemen bewoners die niet meer zo mobiel zijn mee voor een fietstochtje in de omgeving. Zo blijft iedereen in beweging.”

Probleemloos verhuizen

Wie kiest voor Schouwenhove, vindt in het appartement een nieuwe luxe keuken. Er is behangen en geschilderd. Er is alleen nog vloerbedekking nodig, de gordijnen moeten worden hangen en meubels geplaatst. Annelies de Koning: “Voor hulp bij de verhuizing en inrichting doen we een beroep op vertrouwde partners van wie we weten dat ze uitstekend werk leveren.”

Proefwonen

Annelies de Koning leidt geïnteresseerden graag persoonlijk rond in de serviceflat. Wie daarna bijna overtuigd is, maar toch nog niet de definitieve beslissing kan nemen, kan zelfs een maand komen proefwonen in een van de gemeubileerde appartementen. Ze weet uit ervaring dat zo’n probeerperiode kandidaat-bewoners alleen maar enthousiaster maakt. “Bijna iedereen die dat heeft gedaan, is hier definitief komen wonen!”

Afspraak maken?

Bel: 071- 531 20 21
e-mail: directie@schouwenhove.nl
website: www.schouwenhove.nl

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie