De zoektocht naar een woonplek met zorg

De zoektocht naar een woonplek met zorg

Wanneer een dierbare zorgbehoevend wordt en een kwetsbaar leven gaat leiden, wilt u diegene uiteraard beschermen. De zoektocht naar een passende woonvorm- en locatie begint. En dat gaat vaak niet over een nacht ijs. Want er zijn zoveel mogelijkheden en evenzoveel vragen. De relatiemanagers van Domus Magnus weten als geen ander wat voor een ingrijpende en emotioneel beladen periode dit is. Zij helpen ouderen en hun familie bij het vinden van een woonzorglocatie die bij hen past.

 

Inemarie Hudepohl is sinds 2017 relatiemanager. “Het is fijn om te merken dat ik een helpende hand kan bieden aan ouderen en hun dierbaren. Ik vind het oprecht bijzonder dat zij mij hun persoonlijke verhaal, strubbelingen, onzekerheden en vragen toevertrouwen. Want ik realiseer mij iedere dag weer dat het één van de belangrijkste beslissingen in hun leven is.”

 

woonzorglocatieDe keuze voor een woonplek met zorg blijft heel persoonlijk. Sommigen willen zelfstandig wonen, met enkel de benodigde zorg bij de hand. Anderen hebben juist behoefte aan het gezamenlijk ondernemen van activiteiten en ervaren daardoor een geborgen en veilig gevoel. Dit zijn ook zaken waar een relatiemanager alert op is. Inemarie: “Met mijn uitgebreide ervaring in het zorglandschap, durf ik te stellen dat het wonen op de woonzorglocaties van Domus Magnus uniek genoemd mag worden. Alles is tot in de puntjes verzorgd en als het toch aan iets ontbreekt, wordt man en macht verzet om het voor elkaar te krijgen.”

 

Veel vragen die Inemarie krijgt, gaan over het wennen aan het idee van een verhuizing en daarbij het loslaten van wat bekend en vertrouwd is. Ook zijn er de wet- en regelgevingen die dikwijls als complex ervaren worden. Daarnaast is de geboden zorg een belangrijk thema in de gesprekken die Inemarie voert. “Al vroeg in het traject schakel ik daarom met mijn collega, de specialist ouderengeneeskunde. Samen met haar, de locatiemanager en in sommige gevallen de behandelend (huis)arts, kijken we of en op welke manier de locatie de beste zorg nu en in de toekomst kan bieden.”

 

Sfeerproeven is vervolgens een zeer belangrijke stap. “We organiseren één of meerdere rondleidingen. Het aanschuiven tijdens een diner of het bijwonen van een klassiek huiskamerconcert kan echt helpen om de juiste keuze te maken.” Proefwonen behoort ook tot de mogelijkheden. Inemarie: “Ik liep vorige week nog binnen bij een bewoonster die na een tijdelijk verblijf nu een appartement bewoont. Het deed me zo goed om te zien dat ze inmiddels helemaal haar draai heeft gevonden. Die betrokkenheid blijft.”

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Domus Magnus. Onze relatiemanagers staan ook voor u klaar.
Kijk voor meer informatie op:
www.domusmagnus.com of bel met 085 0645910 om een afspraak te maken.

 

Tags wonen, zorg

Multimag Comments

We love comments
No Comments Yet! You can be first to comment this post!