Zes redenen waarom een traplift uw veiligheid vergroot

Zes redenen waarom een traplift uw veiligheid vergroot

Als u ouder wordt is veiligheid in uw woning extra belangrijk. Voor ouderen die slechter ter been zijn kan de trap bijvoorbeeld al snel een obstakel worden. U kunt zich voorstellen dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan tijdens het traplopen. En de kans op ongelukken zo steeds groter wordt. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is het raadzaam om op tijd naar hulpmiddelen te kijken die de veiligheid in huis vergroten, zoals een traplift. Een traplift maakt uw woning veiliger. Vooral het nieuwste model traplift van Koninklijke Otolift zorgt ervoor dat u veilig de trap op- en afgaat.

traplift1. Plaatsing aan de binnenkant

Een veelvoorkomende reden om de aanschaf van een traplift uit te stellen, is de misvatting dat de trap dan niet meer veilig beloopbaar is voor andere gebruikers. Met de Modul-Air van Otolift is dit verleden tijd. De rail van deze traplift wordt namelijk aan de binnenkant van de trap geplaatst. Hierdoor is er voldoende ruimte over voor andere gebruikers om de trap veilig te belopen. Bovendien blijft de trapleuning zitten.

2. Veiligheidsgordel

De traplift is voorzien van een veiligheidsgordel, zodat u zeker weet dat u veilig op de traplift zit. Het kan natuurlijk zijn dat u het een beetje eng vindt, of dat u hoogtevrees heeft. Ook dan geeft de veiligheidsgordel een prettig gevoel. Het gebruik van de veiligheidsgordel wordt altijd aangeraden.

3. Werkt ook bij stroomuitval

Ook bij stroomuitval hoeft u zich geen zorgen te maken. De traplift werkt op een accu, hierdoor kunt u deze gewoon blijven gebruiken als de stroom uitvalt. Wel dient u dan natuurlijk extra voorzichtig te zijn met het op- en afstappen als uw licht het niet meer doet. Eventueel kunt u een zaklamp vlakbij de traplift bewaren.

4. Reverse Drive Technology

Door de Reverse Drive Technology kunt u voorwaarts, maar ook achterwaarts de trap op- en af. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld met uw knieƫn tegen muren of trapleuningen stoot. Vooral bij smalle trappen en lage plafonds is dit een veilige oplossing.

5. Veiligheidsstop

De Otolift Modul-Air traplift stopt vanzelf als hij een obstakel waarneemt. Bijvoorbeeld als er iets op de trap ligt, waardoor de traplift niet verder kan. De traplift stopt automatisch, zacht en veilig. Dit voorkomt storingen en onveilige situaties.

6. Veilig voor (klein)kinderen

Als er kleine kinderen bij u op bezoek zijn, kunt u het zich voorstellen dat zij de traplift erg interessant vinden. Maar dit is natuurlijk geen speelgoed. U wilt niet dat zij op een onopgemerkt moment een testritje maken met de traplift. Om dit te voorkomen is de Otolift Modul-Air voorzien van een sleutelvergrendelingssysteem. U kunt dit zien als een soort kinderslot.

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Er zijn nog geen reacties Geef als eerste een reactie