Zorghotels: de toekomst

Zorghotels: de toekomst

Heleen Hofstra, Zorghotels.nl

 

Herstellen en verblijven op een plek waar je je thuis voelt, liefdevol behandeld wordt, kwalitatief goede zorg krijgt en daardoor wellicht nieuwe energie! Dat is waar het om gaat. De ontwikkelingen van de laatste jaren leiden tot nieuwe initiatieven. Het zorghotel begint steeds meer een begrip te worden.

Wat biedt het zorghotel?

Een zorghotel biedt een tijdelijk verblijf, met de zekerheid van 24 uur per dag verpleging en verzorging. Er wordt veel waarde gehecht aan comfort, privacy en service. Waar u in een ziekenhuis patiënt bent, verwelkomt het zorghotel u als gast. Naast algemene verpleging en verzorging schenken veel zorghotels ook aandacht aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en diëtetiek.

zorghotelWaarom kiezen voor het zorghotel?

Na een operatie in het ziekenhuis biedt het zorghotel een aangenaam thuis om in alle rust te herstellen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten, of voor overbruggingszorg. In het laatste geval staat u al op een wachtlijst voor een verzorgingscentrum, maar daar kunt u nog niet terecht.

Misschien wilt u graag op vakantie maar bent u afhankelijk van zorg; dan is het zorghotel dé oplossing. Die hotels liggen vaak in een prachtige omgeving waar u, ook samen met uw partner, ‘zorgeloos’ van uw vakantie kunt genieten. Veel zorghotels organiseren activiteiten om het hun gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken.

Kwaliteitswaarborg

Er is een stichting in het leven geroepen om de kwaliteit te waarborgen: de Stichting Nederlandse Her-stellingsoorden en Zorghotels (SNHZ) is een landelijke organisatie die zich ten doel stelt om somatische revalidatie- en herstelzorg in Nederland te bevorderen en de kwaliteit van de deelnemende instellingen te waarborgen.

Verken uw zorghotel via ‘Zorghotels.nl’

Er bestaat een informatieve website over zorghotels in Nederland: www.zorghotels.nl. De eenvoudige zoekfunctie helpt u bij het vinden van een passend zorghotel. Naast het overzicht van zorghotels geeft de website informatie over de kosten van het verblijf. Een overzicht met interessante links verwijst u door naar de juiste overheidsinstelling en naar andere websites rond het thema zorghotels.

 

De website kenmerkt zich door eenvoud en overzicht, en is ingericht op de wensen van de bezoeker. Bent u nieuws-
gierig geworden? Neem snel een kijkje op: www.zorghotels.nl!

 

Tags ouderen, zorg

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!