Kasteel Cannenburch, familiekasteel op de Veluwe

Kasteel Cannenburch, familiekasteel op de Veluwe

Eeuwenoude schatten, rijk ingerichte vertrekken en schilderijen die tot leven komen…

 

Kasteel Cannenburch, onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, is gebouwd op de ruïne van een middeleeuwse burcht door de Gelderse veldmaarschalk Marten van Rossem. Het kasteel staat aan de rand van een waterrijk park waar de hoogteverschillen tussen de waterpartijen de laatst overgebleven molen nog altijd laten draaien. Kasteel en park zijn te bezichtigen door middel van een (kinder)audiotour waarin de oorspronkelijke bewoners je meevoeren naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. Dwaal door rijk ingerichte vertrekken, ontdek eeuwenoude schatten en laat je verrassen door schilderijen die tot leven komen.

 

Start de looproute in de landgoedwinkel van het Bouwhuis. In de Gewelvenkelders van het kasteel vind je de kasteelwinkel en Bij Maarten ’t Koetshuis is het genieten van een kop koffie met lekkers, lunch en/of borrel.

 

Bezoek deze buitenplaats ook eens tijdens een van de vele activiteiten. Deze lente en zomer is in en rondom kasteel Cannenburch voor jong en oud van alles te beleven.

CannenburchBeleef de Lente in het pinksterweekend

Bezoek in het pinksterweekend van 18 t/m 20 mei de lentefair in het kasteelpark en beleef de lente met een festivalgevoel. Bij de vele gezellige kraampjes is er een uitgebreid aanbod te vinden met verrassende en bijzondere producten. Voor de (klein)kinderen is er een uitgebreid kinderprogramma met onder andere de geweldige knutselcaravan waar naar hartenlust gewerkt kan worden aan een mooie creatie. Uiteraard is ook Professor Bombastix weer van de partij om spannende experimenten uit te voeren. Strijk tussendoor even neer op het gezellige terras met uitzicht op het park en sfeervolle muziek op de achtergrond. Zo beleef je pas echt de lente. Meer info:www.glk.nl/cannenburch.

Middeleeuws Festijn

Op 4 en 5 mei hult buitenplaats Cannenburch zich een heel weekend lang in Middeleeuwse sferen. Voor de 8e keer trekt Cranenburgh Events alle registers open voor een waar festijn op het plein voor het kasteel en in het kasteelpark. Onder toeziend oog van veldheer Marten van Rossem zetten 250 deelnemers hun kampement op. Strijdende ridders, middeleeuwse muziek, demonstraties en een sprookjesspreker maken deel uit van het kampement. De bewoners laten op historisch verantwoorde wijze zien hoe het dagelijks leven eruitzag en zijn graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen toe te lichten. Vergeet ook niet te proberen hoe goed je bent met pijl en boog of loop een ronde over de sfeervolle middeleeuwse markt voor het kasteel met oude ambacht producten. Meer info & tickets
www.glk.nl/cannenburch.

Kasteel Cannenburch

M. van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
cannenburch@glk.nl
www.glk.nl/cannenburch

 

 

Reacties

Wij horen graag van u
Nog geen reacties! Schrijf als eerste een reactie reageer op dit artikel!